TUK TUK THAILAND

,

Tuk Tuk Thailand. Waar halen ze soms die namen vandaan? Feit is wel dat de muziek van dit Brugse viertal even opmerkelijk is als de Aziatische driewieler.

Vier jaar geleden begonnen als een kamerproject (je moet ergens beginnen) met als doel de geschikte muziek te vinden voor de fantastische stem van zangeres Alison Salens.

Uiteindelijk is […]

FEATHERS EVE

,

Soms krijg je ze zo maar, gratis en voor niets, bands die je bij de strot pakken. Niet door één of andere gimmick die je een dag nadien vergeet, maar wel door een geluid dat je achtervolgt. Betere woorden voor Feathers Eve konden we echt niet vinden.

Het is een beetje gissen, maar de Brabantse […]

BUNKER

,

Zin in een bandje uit Gent? Wat dacht je van Bunker? Met zo’n groepsnaam kun je alle kanten uit, toch kozen Thomas Delporte , Pieter Heyerick, Simon Vermote en James Boone voor melodieuze indiepop.

Zelf goochelen ze met namen als Arcade Fire, Editors en Massive Attack als referenties. Uiteraard te hoog gegrepen, al hoor je […]

DEBONAIR

,

Met een groepsnaam als Debonair zou een mens verwachten dat het om een Afghan Whigs-tributeband gaat. Niets daarvan, het gaat gewoon om drie veertigers uit de omgeving van Mechelen die gezegend zijn met de familienaam Debonair.

Tenzij men ons in het ootje neemt, want de muziek van dit trio is zonder meer schatplichtig aan 90’s […]

AMBULANCE

,

Ambulance zal voor de meeste lezers wellicht een gloednieuwe naam zijn, toch heeft zanger en gitarist Andrea Artistico al een volledige plaat en ep uit. Het was trouwens de ep (Give It A Try) die hem in heel wat Belgische steden en Italië bracht.

Op de Vi.be-pagina vind je vier songs terug van deze muzikant. […]

THE LIBRARY SISTERS

,

In onze rubriek “Belgische bandjes waar u wellicht nog nooit van gehoord hebt”: The Library Sisters uit Brussel.

Vergeet de naam, want het gaat noch om twee zussen of twee vrouwen, wel wordt dit duo gevormd door zangeres/violiste Marlies Opsomer en op keyboard Peter Clasen.

Zelf omschrijven ze hun sound als downtempo en je kan al […]

MEANDER

,

Het is wat met die meanders. Een paar weken geleden schonk de Antwerpse Willem Ardui ons de goddelijke single Meander en toeval of niet, maar onlangs botsten we op een Gentse/Aalsterse kleinkunstband met de naam (jawel) Meander.

Zangeres Justine Baert, keyboardspeelster Lieze Borms, gitarist Laurens Hebberecht en drummer Dries Merckx gaan er prat op dat […]

MAUGER

,

Mauger. Eenzaam begonnen als singer-songwriter, maar toen hij een paar ex-leden van Absynthe Minded tegen het lijf liep, uitgegroeid tot een band.

Afkomstig uit Gent en Oostende en een naam die al een tijdje op de lippen ligt van een paar mensen die het kunnen weten. Zo stonden ze bijvoorbeeld al op Leffingeleuren.

Echt verwonderlijk is […]

APPARENTLY NOT

,

Grasduinen in de Belgische underground. We doen niets liever. Een band die onlangs onze aandacht trok was een trio uit Puurs met de ietwat vreemde naam: Apparently Not.

Een grappige groepsnaam, maar eentje die wel zegt waar hij voor staat, want het lijkt wel alsof Sven, Elisa Harper en Kathleen je bij iedere song op […]

BLUELINK

,

Bluelink. Een Engels woord, maar toch muziek in het West-Vlaams (tenzij Bluelink een West-Vlaams woord is dat we tot nu toe nog niet hebben gehoord).

We mogen er mee lachen, maar de West-Vlamingen hebben zich de laatste jaren meesters getoond in het maken van alternatieve muziek dat in hun dialect is gezonden. Nieuwste in het […]