Lijstjes

DE BESTE TIEN BELGISCHE PLATEN VAN STEFAAN TUBEX

,

Deze week verschijnt de nieuwe single Uitweg van Stefaan Tubex. Je kan deze beluisteren via https://stefaantubex.hearnow.com/uitweg. Robin Aerts (Producer Ploegsteert, Het Zesde Metaal) stond in voor de productie. De plaat is opgenomen samen met Nicolas Rombouts, Geert Hellings, Maarten Moesen en Sarah Budts. Wij vroegen Stefaan naar zijn tien favoriete platen.

GIRLS IN HAWAII – Everest
Girls in […]

DE TIEN BESTE BELGISCHE PLATEN VAN BORIS VAN DEN EYNDEN

,

Meng absurdisme, realisme, Dadaïsme en minimale Nederlandstalige elektronische kleinkunst in een potje. Goed schudden, uitgieten en we zijn er bijna zeker van dat het brouwsel naar Borokov Borokov smaakt. Tijd om eens te vragen aan Boris wat hij als zijn favoriete Belgen ziet.

Boris: De tien beste Belgische platen kiezen is werkelijk waanzin. Ik heb […]

DE BESTE 10 BELGISCHE PLATEN VAN LARS SENDERS

,

Artistieke duizendpoot Lars Senders (ofwel Latzi Jones) is de ene helft van het eigenzinnige duo Muziekvereniging de Clingse Bossen. Bekend voor hun rauwe mix van noise, bolus-rock en 1/3 improvisatie. Hier zijn Lars zijn tien favoriete Belgische platen in willekeurige volgorde.

THE JOKERS – Tabou
Ongelooflijke versie van deze klassieke track. Old school surf-rock gitaar sound […]

DE TIEN BESTE BELGISCHE PLATEN VAN THIBAULT VANDER DONCKT

,

Thibault Vander Donckt is zo’n gast waar de muzikale passie van afdruipt. En tja, als het kriebelt moet je krabben, of zoals hij doet met zijn partner in crime Simon Lamont: samen concerten organiseren. Hier zijn de beste Belgen volgens Kontzert-organisator Thibault.

Thibault: Om mijn 10 beste platen te kiezen, dat was onbegonnen werk. Ik heb […]

DE BESTE TIEN BELGISCHE PLATEN VAN BENJAMIN CAES

Fuck, Fuck, Fuck. Wat ons betreft: één van de zaligste titels die een plaat ooit kreeg. We vroegen aan bassist Benjamin Caes welke tien plaatjes in zijn lijstje mogen van de tien beste Belgische…

RAPE BLOSSOMS – Starving Vultures at 7-Eleven + al de rest.

THE GERMANS – Are Animals  Different

MILLIONAIRE – Outside the Simian Flock & Paradisiac

SOULWAX […]

DE BESTE TIEN BESTE BELGISCHE PLATEN VAN NAOMI BENTEIN

,

Tweede op de Rock Rally en hun single Amber Hands bezit alles waardoor een mens wel eens wow durft te zeggen. Natuurlijk hebben we het over Lagüna en omdat we de toekomst graag naar het verleden laten kijken, vroegen we aan bassiste Naomi wat haar favoriete Belgische platen zijn.

1 JACQUES BREL Ja – Ne […]

DE BESTE TIEN BELGISCHE PLATEN VAN ANNE-SOPHIE OOGHE

Sinds High Hi in 2014 geselecteerd werd voor De Nieuwe Lichting (Stubru) en later ook nog de finale bereikte van Humo’s Rock Rally, is de band niet meer weg te denken van de Vlaamse rockscene. We vroegen aan de charismatische frontvrouw van de band Anne-Sophie Ooghe wat haar tien favoriete Belgische platen zijn.

THE  HICKEY […]

DE TIEN BESTE BELGISCHE PLATEN VAN JORIK VANDENBOSCH

Jorik Vandenbosch is sinds kort gitarist bij Mooneye, de winnaar van jonge wolven 2017, waarmee hij deze zomer onder andere op Burgrock (Brugge) en Boomtown (Gent) te zien is. Je kan hem ook kennen van Slow Lee en Galine, bands waarin hij op slinkse wijze jazz en latin accenten tracht binnen te smokkelen. Zijn […]

DE TIEN BESTE BELGISCHE PLATEN VAN JEROEN DE WEDER

,

Jeroen De Weder verzorgt al zeven jaar de programmatie en planning van Jazz In’t Park dat elk jaar begin september plaats vindt in het Zuidpark in Gent. Dit zijn de tien beste Belgische platen volgens Jeroen
SOAPSTONE – Soapstone
Fantastische, Gentse band die een mix van soul, blues, rock en funk maakte maar er helaas veel […]

DE TIEN BESTE BELGISCHE PLATEN VAN MIGUEL MOORS

Miguel Moors speelt bas bij de Gentse punkrock-band Blackup en speelt tevens gitaar bij de Gentse noiserock band Crites Van beide bands komt dit najaar nieuw plaatwerk uit. Hier zijn de tien beste Belgische platen volgens Miguel

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD ‎– Ontevreden
De ultieme troubadour op eenzame hoogte. Niemand kan beter dan hem poken in de pijnlijkste […]