K

KLEIN VOLK – Gulden Onversneden (Kort Dag)

,

KLEIN VOLK – Gulden Onversneden (Kort Dag)

Vier handen op een buik? Dat weten we niet, maar zeker is dat ze een ongelooflijk knappe downtempo elektro-ambientsound voortbrachten. En dat legt het duo Wesley Buysse (Brasilbinkie Boys, Public Psyche) en Marie Baeke vast in hun project Klein Volk. Klein volk debuteert met het album Gulden Onversneden. […]

Kælan Mikla + Some Ember + Turquoise, Brussel, Magasin 4 (16/2/2019)

, , ,

Kælan Mikla + Some Ember + Turquoise, Magasin 4, Brussel (16/2/2019)

Magasin 4 blonk vanavond alweer! Onder meer door het zilveren jasje van zangeres en gitariste Sara van Turquoise (die eerder ook nog bij Les Panties speelde): de Brusselse band die net als Kaelan Mikla de moedertaal verkiest om in te zingen waardoor we dus […]

KRAAKPAND Gent, Handelsbeurs (26/01/2019)

,

KRAAKPAND Gent, Handelsbeurs (26/01/2019)

Kraakpand is gebaseerd op een even simpel als geweldig idee: zet vier compleet verschillende bands op één podium, laat hen om beurten hun ding doen, kijk en luister naar wat er dan gebeurt.

Ook deze eerste editie van Kraakpand in 2019 bracht weer een erg gevarieerde line-up. Ahmed Roni improviseert op Koerdische […]

K’S CHOICE Antwerpen, De Roma (20/01/2019)

,

K's Choice bestaat 25 jaar en na een reeks verjaardagsconcerten kruipen ze nu terug het podium op zonder toeters of bellen enkel 3 gitaren en mooie samenzang.

KONER – Inside Of Me (Fenix Fire Records)

,

De tiende release van het Antwerpse platenlabel Fenix Fire Records onder leiding van Willem Voet mocht iets speciaals worden.

Het werd een meesterwerk van 12 minuten: Inside of me van Koner.

De release is zowel digitaal als op vinyl beschikbaar. De rood-wit gevlamde picture disc verschijnt in beperkte oplage met verschillende versies van het nummer.

De lange versie […]

DE KIFT – De Kift Combo (Kift Records)

,

Gestripte versie van het Nederlandse muziekcollectief

KASSEI – Muur (Eigen Beheer)

,

De valkuil van het genre is dat de melodieuze, hoekige riffs tot verveling gaan leiden, maar Kassei zorgt voor variatie in hun songs door regelmatig een Rhodes-piano, samples en andere speelse details toe te voegen.

KATLEEN SCHEIR – Border Guards ( Starman Records )

,

Border Guards is een bijzonder persoonlijke plaat geworden waarvoor we alleen maar respect kunnen hebben. Muziek en teksten verdienen dan ook volle luisteraandacht.

KILL SHELTER – Damage (Unknown Pleasure Records)

,

Een ambitieus, meer dan geslaagd project: donkermooi, intelligent, krachtig en een vat vol emoties.

KING DICK

,

ik ben studies aan het maken rond songschrijven en platen maken, en ik geef alles uit.