TIM VISTERIN- De Vogel

,

Onlangs overleden, dus tijd om z'n vogel nog eens uit de kooi te laten. 

HITCH – aRt nouvEau

,

Door merg en been snijdende maar helaas ter ziele gegane gitaren.

LAVVI EBBEL – Give Me A Gun

,

Tegenwoordig is Lucas Vander Taelen politicus voor Groen, acteur en filmdocent. In ’82 wilde hij nog geweren en messen om de mensheid te laten zien wat hij dacht van het leven. Het kan verkeren, zei Bredero.

Desalniettemin was dit Belgische antwoord op B-52’s en Gruppo Sportivo behoorlijk catchy en bijtend. Dat is Starman Records ook […]

VUILE MONG EN ZIJN VIEZE GASTEN – Het Apenkot

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, kiezen we als lumineus goud voor deze toepasselijke levenswandeling van Vuile Mong En Z’n Vieze Gasten. Zo Gents als ’t Gravensteen en waterzooi én het apenkot een waarheid als een koe.

 

 

GORKI – Wie Zal Er Voor De Kinderen Zorgen

Gewoon omdat hij nog steeds gemist wordt en de weltschmerz ons diep in de ziel treft bij dit meesterlijk goud. Voor alle ouders, én mensen die straks weer gaan stemmen op partijen die het bon ton schijnen te vinden dat kinderen achter tralies zitten.

Copyright foto: Gorki

 

SCALE – Spiegel/Beeld

Aangezien de vaderlandse hiphop nogal euh… hip  schijnt te zijn, maar wij het vaak warm noch koud krijgen van het merendeel ervan, is de tijd rijp om onze persoonlijke duit nog eens in het rapzakje te deponeren me dunkt. Ooit Sint Andries MC’s ingezetene en sinds jaar en dag beatboxer, beatcreator, deejay, én mc: de […]

WAWADADAKWA – Plas Reial

,

Een Antwerps feestorkest dat zijn gelijke niet kende. Ze combineerden Zuid-Amerikaanse ritmes, met afrobeat, ska en funk. Wawadadakwa zette menige tent en concertzaal op z’n kop met zelfs een live cd opgenomen in ons aller AB tot gevolg, die dan ook de toepasselijke titel (waarom kwam niemand hier eerder op ?) ABCD kreeg.

Drummer Winok […]