FREESTYLE FABRIK – Vrijdagavond

,

West-Vlaanderen had en heeft ’t Hof Van Commerce, Antwerpen had St Andries Mc’s én Freestyle Fabrik! Deze laatsten hadden ook een plaat uit op het Gentse Kinky Star label: De Konsensus Van De Klein Dinges. Hun énige plaat overigens, met daarop dus deze culthit Vrijdagavond. Geproducet door 4T4 van jawél ’t Hof.

In een tijd waar […]

FEATHERS EVE

,

Soms krijg je ze zo maar, gratis en voor niets, bands die je bij de strot pakken. Niet door één of andere gimmick die je een dag nadien vergeet, maar wel door een geluid dat je achtervolgt. Betere woorden voor Feathers Eve konden we echt niet vinden.

Het is een beetje gissen, maar de Brabantse […]

FINNR’S CANE – Elegy

,

Het geluid van Finnrs’ Cane is welig en atmosferisch, een mix van verschillende stijlen en van verschillende emoties.

FINE YOUNG CANNIBALS – Not The Man I Used To Be

,

Voor Luminous Gold kozen we vandaag Fine Young Cannibals, en dat heeft net zoals de komende dagen alles met W-Fest te maken. Door familiale omstandigheden moest Men Without Hats hun concert annuleren (maar ze komen volgend jaar!), en ze worden vervangen door Roland Gift, de stem van de Fine Young Cannibals.

Eigenlijk zijn de Fine […]

FELIZ

,

Wij zijn een kersverse band die nog moet beginnen leven onder de mensen, dus ik hoop dat de nieuwsgierigheid gewekt is!

FELIZ – EP (Eigen Beheer)

,

Eerlijkheid, directheid en de essentie van de eenvoud. Het zijn drie dingen die in ons hoofd voorbij flitsen eens we deze debuut-ep hebben gehoord. Vijf songs die perfect vertalen wat je op de hoes ziet: een vrouw die haar hoofd naar de hemel richt, twijfelend tussen droom en realiteit.

De dame in kwestie is Lise […]

FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS

,

De teksten zijn bij momenten zeer persoonlijk en dat is nieuw voor mij. Er moest iets uit en dan krijg je automatisch wel een natuurlijke intensiteit.

FOO FIGHTERS Antwerpen, Sportpaleis, 11/06/2018

,

Het optreden van de Foo Fighters was goed, maar soms waren de onderbrekingen en de gitaar- en drumsolo’s te lang waardoor het tempo soms wegzakte.

FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS – Peaces (9000 Records)

,

Future Old People Are Wizards klinkt op hun derde pakken toegankelijker, maar het is nog altijd grand cru.

FATHER JOHN MISTY – God’s Favorite Customer (Bella Union)

,

Joshua Michael Tillman alias Father John Misty is bekend om zijn spraakmakende melodramatische nummers met georkestreerde arrangementen. Stuk voor stuk schrijft Tillman meesterwerkjes met bitterzoete teksten en de nodige dosis absurditeit.

God’s Favorite Customer is inmiddels al de 4de plaat die uitkomt onder de naam Father John Misty. In het verleden bracht Tillman onder zijn […]