B

BILGE PUMP – We Love You (Gringo Records)

,

BILGE PUMP – We Love You (Gringo Records)

Stel: je wil muziek maken die over heel de wereld beluisterd wordt. Moet je dan een universeel geluid laten horen, of juist heel duidelijk maken waar je vandaan komt?

De leden van Bilge Pump denken duidelijk het laatste: het accent van zanger Emlyn Jones kan alleen maar uit […]

BELATED PROMISE RING – Black Bible (Eigen Beheer)

,

Belated Promise Ring is niet enkel een nummer van Iron & Wine maar ook een Leuvense indie band die net hun debuut ep Black Bible hebben uitgebracht. De nummers zijn allemaal opgenomen in hun eigen repetitielokaal. Gitarist Matt Swanton nam de technische kant voor zijn rekening samen met Laurens Grossen, die ook recording engineer […]

BALTHAZAR – Fever (PIAS)

,

BALTHAZAR – Fever (PIAS)

Balthazar, één van de weinige Belgische bands uit de geschiedenis die geen introductie nodig heeft, bracht op 25 januari een nieuwe plaat uit. Dat de Fever in deze barre winterse dagen op efficiënte wijze de koortsachtige zenuwachtigheid rond dit nieuwe album prinsheerlijk in de verf zet, is mooi meegenomen. Balthazar is […]

BOROKOV BOROKOV- LOS BOLLEN (Rotkat Records)

,

Al jaar en dag trakteert het Antwerpse viertal Borokov Borokov ons op de betere beats en bleeps gepaard met tongue-in-cheek lyrics en dito dansjes. Twee weken geleden verscheen hun nieuwe ep Los Bollen (Rotkat Records, gemasterd door CJ Bolland).

Los Bollen is naar eigen zeggen het eerste live(mini)album van deze unurban band. De originele nummers […]

BRAM VAN CAUTER (The Nightstalker)

, , , ,

BRAM VAN CAUTER – The Nightstalker

Hij heeft nog maar net zijn album Deathbringer uit en een fantastisch release-optreden in Magasin 4 in Brussel achter de rug. Hoog tijd dus om Bram Van Cauter, de man achter The Nightstalker in de spotlight van ons vragenvuur te zetten!

Je debuutalbum Deathbringer werd een heel concept, waarbij je […]

BOMBATAZ – Frankenstein (Fake Records)

,

BOMBATAZ – Frankenstein (Fake Records)

Toen we vorig jaar voor het eerst berichtten over Bombataz waren ze onze vi.be tip van de maand. We noemden hen toen eclectisch met een streep funk, een spat synthpop, dropje dance, een portie jazz, likje disco, wat glitch-geluidjes erdoor en hier en daar een Afrikaanse groove.

De single Frankenstein […]

BLOOD RED SHOES Brussel, Botanique (02/02/2019)

,

BLOOD RED SHOES Brussel, Botanique (02/02/2019)

Vijf jaar lang stonden ze stil en dan op 25 januari was het zover. Het vijfde album van Blood Red Shoes, Get Tragic,  werd de wereld in gegooid. Zaterdag 2 februari kwamen ze deze plaat voorstellen in de Botanique (Brussel).

Het tweetal uit Brighton, Laura-Mary Carter (elektrische gitaar) en Steven […]

BOSKAT

,

BOSKAT

Antwerpen en Rotterdam verenigd in een duo dat voorrang geeft aan knalharde roffels en luide gitaren, ziehier Boskat! Deze poes komt pas uit de wildernis gekropen als het donker is en ranzig weer de bosgrond tot een drassig moeras herschapen heeft. Tien vragen, tien antwoorden, dit zijn de Luminous Questions van Boskat!

Hoe zou je […]

BLACK NEEDLE NOISE – Gone (Black Needle Noise Records)

, ,

BLACK NEEDLE NOISE – Gone (Black Needle Noise Records)

Je kon het reeds lezen in Uitheems Geduister #18 , maar toch willen we deze knappe nieuwkomer nog even in the picture zetten: de nieuwe single met bijhorende videoclip van Black Needle Noise met Yvette Winkler: Gone.

Sinds 2016 kan meesterproducer John Fryer (van o.a. Nine Inch Nails […]