Projectomschrijving

YOU, VICIOUS – EP 1 (Manic Depression Records)

We waren aangenaam verrast toen bleek dat achter You, Vicious twee van de drie leden van de band Frigo schuil zitten.

De melodisch klinkende stem van Max Balquier heeft zo’n groot bereik, waarbij ze de ene keer probleemloos manisch van hoog naar laag schiet en ze je in de volgende song in een donkere, warme omhelzing vastklemt.

De combinatie van de organische en elektronische instrumenten, ondersteund door de gigantische drumkit van Bren Costaire zorgt voor rijkelijk gelaagde electro-rock. Muziek die je zowel emotioneel kan raken als ze je op de dansvloer kan gooien tot die zwarte eyeliner schaamteloos van je gezicht druipt.

In The Distance From The Sea lijkt de stem ietwat op de achtergrond te zitten. Erg bewust, volgens ons, want bij de andere nummers is dit niet zo én… wat maakt het dit nummer krachtig !

Maar ook in The History Of Colour Remix van het nummer Puzzle in Me wordt er zonder gêne met de volumeknop gespeeld in de opname. Heerlijk ongehoorde boost geeft dat !

Terwijl het oorspronkelijke Puzzle In Me zacht verleidt, in alle donkerte… zachtfluweel gehuil op de achtergrond en een stem die je stiekem probeert aan te raken. Tot de gitaren op je los gelaten worden… Het knapste nummer van het album, ongetwijfeld !

Beter dan hen zelf kunnen we deze ep niet beschrijven : Feet in the lava and head in the stars…

We kijken uit naar de release van het full album ! This is the kind of music that makes our black heart beating faster, or dark blood running hotter…

Facebook.