Projectomschrijving

Tuk Tuk Thailand. Waar halen ze soms die namen vandaan? Feit is wel dat de muziek van dit Brugse viertal even opmerkelijk is als de Aziatische driewieler.

Vier jaar geleden begonnen als een kamerproject (je moet ergens beginnen) met als doel de geschikte muziek te vinden voor de fantastische stem van zangeres Alison Salens.

Uiteindelijk is men gestrand op een soort van triphop die zowel een poppy als experimenteel kantje heeft. Muziek met verschillende lagen die alsmaar meer van zichzelf onthult naarmate je er meer naar luistert (zo werkt dat nu eenmaal). Om de luisteraar niet te ontmoedigen er toch een poppy karakter aan geven waardoor een woord als oorwurm in hun geval gepast is.

Op de demo die je op de Vi-be-pagina en op Spotify kan beluisteren gedraagt Tuk Tuk Thailand  zich met haar tegendraadse elektronica een beetje als het Luikse Pale Grey en dat zorgt voor positieve spanning.

De demo’s zijn ook bij Boomtown in goede aarde gevallen, want Tuk Tuk Thailand is één van de zeven uitverkoren bands op de Alles Kan-selectie.

Tuk Tuk Thailand staat op 20 juli op de Kouter. Gaan!

Vi.be

Facebook