Projectomschrijving

Pol Isaac speelde vroeger onder meer bij Ozark Henry, Orange-I (later Moonlake) en Galatasaray. Tegenwoodig solo als Isaac of als deel van All Shadows And Deliverance: te checken en te boeken! Verder maakte hij muziek voor hedendaagse dans voor PARTS-choreografen (Sharon Zuckerman, Arco Rens, Heine Avdal, Zoe Knights,…) en Polydans/Passerelle (Kortrijk), voor producties van Theater Antigone en Theater De Schaduw en, zonder alles te vernoemen, een project voor Happy New Ears – festival samen met Gerrit Valkenaers.

TC MATIC – Apache
Eerste concert waarvoor ik zelf een ticket had gekocht, support was Nacht Und Nebel. Ik kwam thuis met een blauw oog, te wild “gedanst”. Eén brok energie op dat podium. Machtig. Ik was tot dan gewend geweest klassieke concerten bij te wonen.

ALLEZ ALLEZ – Allez Allez
Grootstadsmuziek van de bovenste plank. Ik leerde dit kennen via mijn zus, samen met ander moois, als DAF, Au Pairs, … Het geflirt met minimalisme, pop en funk, superplaat.

KOHN – Koen
Het is zeer moeilijk kiezen uit het oeuvre dat deze kerel bijeen gespeeld heeft, alles is geniaal uit die Portables-stal, maar voor mij toch maar Jurgen De Blonde solo.

PUBLIC PSYCHE – No New Violence
Hou deze gasten in de gaten! Al veel te lang onder de radar. Nieuwe new wave/postpunk. en een zalig, prettig gestoorde zanger!

RED STARS OVER TOKYO – Melody Attack
Ik speelde ooit samen met Jeroen 1 concert. Ik geloof begin jaren ’90. Een drummer, een gitarist, een saxofonist en ik op bas. Nu ja, we piepten en kraakten alle 4 elk in verschillende toonaarden, of dezelfde Na 10 min kregen we van alles naar ons hoofd geslingerd. Noise. slechts voor een select publiek. Maar wat hij hier doet vind ik erg mooi. Elk laagje uitgebalanceerd, beetje ambient, techno, genieten. heel interessant label ook (Testtoon). Check ook zijn Boiler-room sessie.

EAVESDROPPER – Lichtung
Niet veel uitleg nodig, denk ik. De meest integere artiest met wereldklasse. Zijn klanken zijn beangstigend perfect, ook live telkens een fantastische ervaring.

MELANIE DE BIASIO – Lilies
Tja, wat een vrouw hé. Uit het grijze armtierige Charleroi afkomstig en zo’n sensuele, warme sound. Meer kan ik daarover niet zeggen.

AMENRA / Mass 1
Farmfest. Het zalig zotste festival van West-Europa! 100 man in een schuur. porno op de achtergrond en Amenra voor de eerste keer tegen mijn tanden. Ik was er 2 weken niet goed van. Ze zijn nooit meer zo goed geweest, voor mij. Blijft wel een live-ervaring.

VANISHING PICTURES – Lit As From Within
Eveneens een live-band, allen super muzikanten, die elk hun “instrumenten” beheersen en al improviserend een boeiend verhaal vertellen. Ik leerde hier Gerrit Valkenaers kennen, (wat een aimabel man!) waarmee ik enkele concerten mocht spelen. Een leerrijke ervaring en het begin voor mij om zelf live te gaan improviseren.

AKA MOON – Rebirth
Tja. Omver geblazen worden door jazz? Zeker weten. Deze virtuozen tonen je elke hoek van de kamer.

OZARK HENRY – I’m Seeking Something…
Na deze plaat ging het met Ozark Henry muzikaal voor mij de verkeerde kant uit. Een keuze als een ander. Jammer wel, omdat ik van heel dichtbij heb mogen ervaren welk een genie Piet is.