Projectomschrijving

Als de underground leeft dan ligt dat natuurlijk voor een groot deel aan de goede smaak van de luisteraar, maar ook aan de undergroundpers die ervoor zorgt dat u de beste muziek in uw oren kan proppen. Een van de webzines waar wij dagelijks met plezier de pagina’s van openen is die van Dansende Beren. In korte tijd één van de populairste muzieksites en dat wordt op 11 augustus in de Trax in Roeselare gevierd met een heus (gratis!) festival met op de affiche: Raman., Millbrooks, Sunflower, The Calicos, Ivy Falls en Danny Blue And The Old Socks. Hier zijn in afwachting van het feestgejoel de tien beste Belgische platen van grote beir Niels Bruwier.

ARQUETTES – Wave On
Leuke plaat waar ik lang naar op zoek ben geweest en een unieke mix van synths en gitaren brengt.

BALTHAZAR- Rats
Klassieker van Balthazar die na iedere luisterbeurt nog steeds verrast.

BED RUGS – Cycle
Psychedelisch snoepje van een veel te ondergewaardeerde band.

BLACK BOX REVELATION – Set Your Head On Fire
Een plaat vol hits, het debuutalbum dat ze niet meer hebben weten te overtreffen.

DOUBLE VETERANS – Space Age Voyeurism
Garagerock zonder veel nonsense en met lekkere riffs.

FREAKY AGE – Every Morning Breaks Out
Debuutplaat met drie gigantisch toffe indie rock hits en voor de rest ook een leuk geheel. Ook hier niet meer kunnen overtreffen.

THE HICKEY UNDERWORLD – The Hickey Underworld
Ruig album uit 2009 dat naast de grootste hits van de band ook enkele leuke albumtracks bevat.

JOHNNY BERLIN – Hyber Nation
Tweede album van de band uit Sint-Truiden. Ondertussen bestaan ze al niet meer, maar met dit tweede album hebben ze wel een album gemaakt vol fijne en vrolijk indie tracks.

PALE GREY – Best Friends
Pale Grey uit Luik bracht met hun debuutalbum een leuke nieuwe wind in de muziekscene. Zachte indie folk liedjes die breekbaar en toegankelijk gemaakt zijn.

SOULWAX- Much Against Everyone’s Advice
Hoewel Soulwax tegenwoordig nog steeds straffe albums uitbrengt, vind ik deze uit ’99 nog steeds de beste. Het zal door de gitaren zijn, want hier neemt dat echt de bovenhand.