Projectomschrijving

MOONEYE – Gent, Trefpunt 13/04/2018

Trefpunt programmeerde vrijdag de twee meest recente winnaars van het Jonge Wolven-concours, Kolonel Djafaar (2016) en Mooneye (2017). Helaas konden wij enkel die laatste meepikken, maar dat het de moeite zou zijn, stond al op voorhand vast.

‘Dat we elkaar hier treffen! Op dit punt!’, grapte Libberecht voor hij Black River inzette, een nummer dat schippert tussen Spain en Douglas Firs. De sympathieke, nuchtere sfeer die de band uitstraalt, vertaalde zich live in uitgebalanceerde songs waar het stemtimbre van Libberecht een belangrijke rol in speelde.

Minpuntje was dat de subtiliteiten die gitarist Deceukelier in zijn spel en Libberecht in zijn stem legde, wat teniet werden gedaan door het bottere drumwerk en een snaredrum die de melodie bij momenten weghakte. Dat nam niet weg dat de band heel puur klonk en enkele zeer goede songs in petto had; het melancholische I Don’t Believe The Times Have Changed bestaat uit evenveel pathos als kwaliteit en het uitstekende gearrangeerde Thinking About Leaving is van grote klasse.

Daarenboven getuigde de cover van Clap Hands van Tom Waits van maturiteit en dus is de enige mogelijk conclusie dat Mooneye een band is om verder in het oog te houden. Rustig groeien, band laten roderen en dan is het nu al uitkijken naar een eerste langspeler.