Projectomschrijving

Overal tegenin gaan is altijd wel een beetje de natuur van DevilDriver geweest. Maken ze het deze keer te bont wanneer ze als gevestigde metalwaarde de countrytoer op gaan? We hielden ons door gitaren en drums gedreven metalhart stevig vast wanneer de band aankondigde hun volgende album te vullen met 12 countrycovers. Maar voor leadzanger Dez Fafara (ex-Coal Chamber) leek het evident: blues en outlaw country lagen aan de basis van rock ’n roll. In zijn hoofd hadden deze nummers altijd al hard en stevig geklonken.

Het album opent met het sterke Country Heroes, waarbij Hank III (schrijver van het originele nummer) als gastzanger te horen is.

De gitaarriffs in Whiskey River snijden door het hele nummer, versterkt door het stevige drumwerk van DevilDrivers’ Austin D’Amond. Mark Morton van Lamb Of God zit hier steevast voor iets tussen, maar ook zanger Randy Blythe is te horen in dit nummer.

Outlaw Man opent met 7 nostalgisch klinkende op gitaar uitgeslepen noten, waarna de hel los lijkt te barsten en dit in een nummer van The Eagles nog wel.

‘Jippie-ah-jo !’ tussen een klassieke country gitaarrif door, overroepen door Dez zijn bekoorlijke gebrul, zorgt voor het onweerstaanbaar gedreven nummer Ghost Riders In The Sky. De gastmuzikanten voor deze song waren niemand minder dan de halve familie Cash (John Carter en Ana Cristina Cash) en Randy Blythe en Mark Morton van Lamb of God.

In The Man Comes Around – een nummer van master Johnny Cash himself –  is de FEAR-inbreng duidelijk hoorbaar: strak en rechttoe rechtaan.  Het nummer werd samen met Lee Ving opgenomen.

Copperhead Road opent met breed uitgesmeerde gitaren, waarna het duet van Dez met Brock Lindow van 36 CrazyFists losbreekt.

Met titels als I’m The Only Hell Mama Ever Raised, If Drinking Don’t Kill Me (met Wednesday 13), A thousand Miles From Nowhere, Dad’s Gonna Kill Me (met Burton C . Bell van Fear Factory), A Country Boy Can Survive en The Ride weet je dat je de Country Roads volgt, maar je deed dit wellicht nooit eerder op deze manier!

Een collectie van wilde, baanbrekende metal-interpretaties van deze countrysongs leidt tot een verbazend sterk muzikaal statement van een band die aan ‘cojones’ geen gebrek heeft!

Mis ze niet op 11 augustus op Alcatraz in Kortrijk!

WEBSITE

FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM