Projectomschrijving

DESI DUCROT – In Too Deep (Eigen Beheer)

Je zou zweren dat ze uit Nashville komt, maar Dési Ducrot is wel degelijk een Nederlandse uit Zeeuws-Vlaanderen. Uiteraard met een kloppend hart voor de Amerikaanse countryscène, dat wel, en zoals te verwachten spendeerde ze een hele tijd in de heimat van Lucinda Williams alvorens ze haar debuut opnam.

Traditionele country kan serieus op ons systeem werken, we zijn er eerlijk in, maar de Zeeuwse zangeres weet dat mooi te omzeilen door haar countrygetinte songs een vleugje gezonde pop aan te smeren. Het is dan ook geen toeval, denken we toch niet, dat de dame je op de hoes aankijkt met een foute rode bril (remember the 70’s) in plaats van met de traditionele cowboy boots aan.

Het begon allemaal in de woonkamer, gewoon omdat het ergens moet beginnen. De bal ging aan het rollen toen producer Marg van Eenbergen haar songs op Soundcloud ontdekte en haar voorstelde om samen een cd op te nemen.

Met een resem muzikanten uit Amsterdam nam Dési haar debuut In Too Deep op. “Dusty Springfield drama”, zegt ze zelf. Noem het voor ons part het bastaardskind van Linda Rondstadt en Dido, feit is wel dat de songs bij momenten lekker klinken, ook al gaan die songs naar eigen zeggen over lelijke dingen.

Nooit buiten de lijntjes, dat niet, maar voor het moeten niet altijd de rebellen zijn die het voor het zeggen hebben.

Facebook