Projectomschrijving

Je zou het niet meteen denken, maar in Amerika wordt er nog stevige (en goede) gothrock gemaakt. Akkoord, je moet er iets harder voor zoeken dan vroeger, maar het bestaat nog! Wie zich aan de zoektocht waagt, komt zonder meer uit bij Delphine Coma.

Alles begon in 2012, toen deze band uit Texas nog een éénmansproject was van Ashe Rüppe (het is een naam als een ander). Toen de tijd echter rijp was voor een eerste album koos de Amerikaan ervoor om samen te werken met Amendoa Lizzbeth Tamburri die naast de gitaarpartijen, ook aan de muziek mee schreef.

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig labels in donkere muziekjes geïnteresseerd, en dus stond het in de sterren geschreven dat het duo haar eerste plaat op het kwaliteitslabel Swiss Dark Nights zou uitbrengen.

Leaving The Scene (tja) voelt als een conceptplaat aan, in de zin dat de luisteraar bijna een uur lang meegezogen wordt in een beresterke wall of sound van gitaren, met daartussen de ijle zang en de koele ritmes van de drumbox.

Wat Delphine Coma anders maakt dan de rest, is dat het om traditionele gothrock gaat die vermengd wordt met shoegaze waardoor het niet alleen eigentijds klinkt, maar ook nog eens verschillende doelgroepen kan aanspreken. Het is donker genoeg voor de zwartzak, en alternatief genoeg voor de shoegazefanaat of hoe de wegen van The Sisters Of Mercy die van The Big Pink kruisen.

Gothrock zonder dat je angst moet hebben voor vampiers.

Swiss Dark Nights

Website Swiss Dark Nights

Website Delphine Coma

Facebook Delphine Coma