Projectomschrijving

Dead Sea. Een naam waarvan de meesten nog nooit hebben gehoord, tenzij je zo’n nerd bent met een dikke agenda op zak met daarin allerlei obscure namen. Als dat laatste het geval is dan zal de pret om je medemens te overdonderen niet te lang duren, want ondertussen mag deze Franse electropopgroep mee op tour met de Editors. Niets is zeker in het leven, feit is wel dat je er wel mee in de kijker loopt.

Hoewel hun geluid mijlenver af ligt van die van de Editors, gebruikt Dead Sea hetzelfde concept: ingrediënten uit de 80’s kast halen, daar een eigentijds jasje rond breien en de wereld wijsmaken dat je het warm water hebt uitgevonden. In het geval van Dead Sea is dat herkauwen van wat de Cocteau Twins dertig jaar geleden deden, maar dan wel met een eigentijds toetsje dat wat doet denken aan Chvrches.

Woorden die we met de nodige chagrijn neerpennen en toch komen deze Fransen er goed weg mee. Dat zal wellicht veel te maken hebben met het jatten van de juiste geluiden. Luister naar de onweerstaanbare coldwavegitaren van The Cure in Tych en je weet waarover we het hebben.

Vier songs op een ep en als de bal aan het rollen gaat, zal daar waarschijnlijk binnenkort een hele plaat van komen. Colorate van Dead Sea is een ideaal voorbeeld van hoe fris te klinken door het plunderen van een juiste platencollectie. Recycleren heet dat!
Facebook

Website