Projectomschrijving

Simi Nah is de frontvrouw van het gelijknamige project. Vroeger was ze bassiste bij Praga Khan. Ze mag dan Française zijn van origine, eigenlijk is ze een halve Belg. Tegenwoordig resideert ze in Oostende en maakt ze samen met haar levenspartner/partner in crime KGB (Kenny Germain Blomme) een aanstekelijke mix van EBM, electro en new wave. Naast eigen werk brachten ze ook Be My Guest uit. Bijgestaan door enkele grote namen uit de Belgische EBM- en wave-wereld brachten ze covers van enkele new wave-klassiekers. Onder andere Nikkie van Lierop, Danny Mommens, Dirk Da Davo, Dirk Ivens en Luc Van Acker droegen hun steentje bij. Benieuwd of die hun weg naar deze top 10 terug zullen vinden. Simi vond het in ieder geval geen gemakkelijke taak om een top 10 samen te stellen met enkel Belgische platen. “Voor een Frans meisje is dit niet eenvoudig. Precies of je een Rus vraagt wat zijn favoriete Latijnse voedsel is.” Gelukkig slaagde ze erin haar geheugen op te frissen.

LIO – Le Banana Split
Wat kan ik hierover vertellen? Lio is Lio. Het is een heerlijke kinky track! Ik hou ervan! Lang geleden heb ik deze song eens gecoverd. Ik zou die cassette eens vanonder het stof moeten halen. Toen ik pas in België was, zeiden de mensen vaak dat we op elkaar lijken. Het is waar. Op een dag ontmoette ik Lio op een feestje in Brussel. Toen we naast elkaar stonden zei ze dat we inderdaad op elkaar gelijken. We hebben allebei een grote mond vol witte tanden en rode lipstick.

PATRICK HERNANDEZ – Born To Be Alive
Ik weet dat het geen Belg is. Maar het is zeker gelinkt met België. Dit was toch een Belgisch project geproducet door een Belg he?

TC MATIC – Bye Bye Till The Next Time
Ik zag deze video voor het eerst op de Franse tv in 1986 of zo. Ik had geen idee wat het was, maar ik vond het fantastisch.

PHANTOM LIMB – Dance Of The Guilty
New wave zei je? Ik ontdekte dit album via Kenny (mijn partner in crime KGB) die de originele drummer was van de band. Moest je niet weten dat het Belgen zijn, zou je denken dat het een Engelse band betreft.

VIVE LA FETE – Nuit Blanche
Dit duo hoeft geen inleiding. Je houdt ervan of niet. Ik hou ervan!

AN PIERLE – Mud Stories
In 1999 leerde ik een aantal Belgische artiesten kennen en An was er één van. Piano is een van mijn geprefereerde instrumenten, dus dit album wist mijn aandacht te vangen.

HOOVER – 2 Wicky
Hooverphonic, toen nog Hoover featuring Liesje Sadonius. Hou je altijd bij je eerste keuze!

DE BOSSEN – Speed Queen
In 1997, toen we constant naar Studio Brussel luisterden, ontdekte ik die gekke, energieke band die rouwe klanken voortbracht en geleid werd door meisjes.

THE ARCH – Fates
Ik vond Fates een voortreffelijk Belgisch album uit 2016. Mooie melodieën, mooie gitaren en niet te vergeten: gemixt door KGB.

NEON ELECTRONICS – Road To Freedom
Dirk Davo (ex-The Neon Judgement) en Glenn Keteleers (ex-Radical G) geven op deze track het beste van zichzelf. Het geeft me vleugels en zorgt ervoor dat ik ze wil openslaan! Ver weg van hier… Tot ziens!