Projectomschrijving

COSMIC PSYCHOS – Loudmouth Soup (Subway Records)

Cosmic Psychos. Voor iedereen die met punk bezig is of was, zou de naam een a-ha effect moeten veroorzaken. Afkomstig uit Australië en in hetzelfde jaar opgericht dat Sid Vicious de plaats van Glenn Matlock innam. Nooit een echte hit of zo gehad, wel was de band uit Melbourne altijd wel op één of andere podium te bespeuren.

Makers van rechtoe-rechtaan stevige punkrock dat soms doorspekt is met een lekker rauw Motörhead-geluid en met Cosmic Psychos uit 1987 en Go The Hack voor klassiekers in het genre zorgde. Drie jaar na Cum The Raw Prawn zijn de drie (de line-up wisselde vaak, de muziek nauwelijks) er opnieuw met een nieuwe: Loudmouth Soup.

De mannen zien er niet meer uit. Bierbuiken die tot op de grond hangen (de plaat begint zelfs met het openen van blikjes bier) en een ronduit afgrijselijke hoes (de Campbell-soep van Warhol die wordt ingeruild voor een blik bier) voorspellen weinig goeds, maar Cosmic Psychos doet gewoon waar ze decennia goed in waren, ook al komt het schrikbeeld van het oudemannetjeshuis alsmaar meer in zicht.

Punk zonder kapsones, iedere dag is een feest en rock ’n roll tot je er bij neervalt. Geen moeilijkdoenerij, songs die nooit boven de grens van drie minuten uitsteken. Simpel en effectief. Geen seconde vernieuwend, maar nog minder een seconde vervelend.

Facebook