Projectomschrijving

Het is een tijdje geleden, maar we vonden het een goed idee om onze tien fameuze vragen (we noemen ze luminous questions) weer boven te halen. Het eerste (gewillige) slachtoffer komt regelrecht uit Eeklo en daar is een reden voor. Bob Caussyn heeft net met zijn band Bobby C een gloednieuwe ep uit. Smoke And Mirrors heet die. Ons gedacht lees je hier, en dat is zijn antwoord op de tien vragen…

Welke rol speelt muziek in je leven?
Een heel belangrijke rol. Ik ben er dagelijks mee bezig en ben altijd op zoek naar nieuwe muziek die mij zou kunnen inspireren!

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
De eerste plaat die ik zelf kocht moet een verzamelcd van Jimi Hendrix geweest zijn!

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd? 
Dat moeten de Stones op Werchter geweest zijn. Als 16 jarige puber was dat mijn eerste concert ooit. Ik was zodanig onder de indruk dat ik dan maar een tattoo van de Stones heb laten zetten! (lacht)

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden. 
Een band die we sowieso in de gaten moeten houden is Pavlove. Fantastisch op plaat en fantastisch live. Uit goede bron heb ik vernomen dat ze er hard voor werken dus het zou meer dan verdiend zijn! Een band waar ik momenteel ook veel naar luister is Rolling Blackouts CF. Een andere band die ik zou aanraden is Altin Gun. Onlangs in de AB gezien en dat was een enorm groot feest!

Welke platenhoes vind jij de meest iconische? 
De eerste versie van Electric Ladyland van Jimi Hendrix!

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen? 
Pocket Revolution van dEUS

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen? 
Alle platen van Guns ’n Roses

Welke plaat doet jou wenen? 
Submarine van Alex Turner

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen? 
Bart De Wever. Ik zou samen met Theo Francken verhuizen naar Ouagadougou zodat de mensen hier geen last meer hebben van die gênante uitspraken.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
We waren net begonnen met BOBBY C en werden geboekt voor een optreden op het Herbakkersfestival. De naam was blijkbaar verkeerd doorgegeven en we stonden op de affiche als ROBBY C. Die affiche hangt nog steeds in mijn muziekkamer!