Projectomschrijving

Artistieke duizendpoot Lars Senders (ofwel Latzi Jones) is de ene helft van het eigenzinnige duo Muziekvereniging de Clingse Bossen. Bekend voor hun rauwe mix van noise, bolus-rock en 1/3 improvisatie. Hier zijn Lars zijn tien favoriete Belgische platen in willekeurige volgorde.

THE JOKERS – Tabou
Ongelooflijke versie van deze klassieke track. Old school surf-rock gitaar sound door Ronny Sigo. Blijkt dan ook nog eens de vader te zijn van Bram Sigo van het ter ziele gegane IN-KATA (ex-Quetzal, Conspiracy records) … zeer straf.

dEUS – Worst Case Scenario
Misschien een wel wat voor de hand liggende keuze, ik dacht zelfs dat ik hem kon vermijden. Maar bij nader inzien, wat een plaat met een all-star bezetting avant la lettre en een ongelooflijke productie door nog twee Belgische muzikale goden: Peter Vermeersch + Pierre Verloesem. Ik was graag een vlieg geweest tijdens de opnames van deze plaat. Youri Van Uffelen (Drawings in Sound, Deadman Orchestra) mocht laatst de gitaar van Rudi Trouvé een onderhoudsbeurt geven. Bleek dat de A en de D snaar er nog altijd oplagen die bijdroegen aan Suds & Soda … beer and sweat makes nice sounds!

THINK OF ONE – Juggernaut
Heerlijke plaat die misschien niet zoveel aandacht kreeg als bovenvermelde dEUS-plaat. Wederom met een all-star guestlist straight from De Scheld’apen, een zeer fijn Kraakpand @ Antwerpen. De voorloper van het huidige Het Bos, waar het vroeger zeer fijn vertoeven was.

HUGO MATTHIJSEN – Dankuwel
Humor en muziek, altijd al fan van geweest. Pre-CPeX.

MELANIE DE BIASIO – Blackened Cities
Vierentwintig minuten puur genot, zo mogen ze meer platen maken. Toch wel één van de strafste releases van de afgelopen jaren.

DRAWINGS IN SOUND -161 ep
Ongelooflijk fijne digitale release van gitarist Youri Van Uffelen. IDM van zeer hoog niveau met een Belgische Aphex Twin-touch. Wie brengt deze op vinyl uit? … komaan Mike & Nele ideaal voor @Consouling Sounds/Circuits.

PAPER HATS – PHO2
Er moest toch één labelgenoot bijzitten en wat voor één. Kwamen compleet uit het niets en dan zo’n release. Zeer benieuwd waar zij nog mee gaan afkomen.

DANS DANS – Dans Dans
Was even twijfelen tussen de laatste Flying Horseman en deze. Zag ze ooit nog in hun eerste bezetting als “Trio Rosso” en vanaf de eerste noot werd ik compleet van mijn sokken geblazen. Gelukkig vonden ze hun weg naar hun eerste release.

LA JUNGLE – II
Momenteel toch één van de strafste live-acts van België met als favoriete track Technically You Are Dead. Zowel op plaat als live een absolute killer! When Shellac meets techno … me like.

BOBBEJAAN SCHOEPEN – Bobbejaan
De Belgische tegenhanger van Johny Cash zijn American Recordings. Jammer genoeg kwam er geen vervolg op. Chapeau voor de producer van deze plaat; schoonheid vs. breekbaarheid.