Onze aandacht werd meteen getrokken door Nightstalker: een one man synthwave project van Bram Van Cauter, die de elektronische toer op gaat. Hij lanceerde een teaser van één van zijn nummers via Kickstarter (een crowdfundingplatform waar je jouw project voorstelt en 30 dagen gepromoot wordt om als creatieve beginneling een financieel duwtje te kunnen krijgen om je project van de grond te krijgen) en hij haalde maar liefst binnen de 20 uur reeds meer dan 100% van zijn target binnen.

Van Cauter speelde eerder bij blackened death metalband Herfst. De drummer vergezelt hem nog steeds bij live shows, maar voor de opnames van Nightstalker gaat hij alleen aan de slag. Een gedreven en ambitieuze jongeman, met oog en oor voor detail, die de lat hoog let. Op dit ogenblik werkt hij meedogenloos hard om zijn debuutplaat af te krijgen. Daarbij voorziet hij ook zelf artwork voor het album en de liveshows.

Op muzikaal vlak flirt hij graat met het macabere : true crime, dystopia, horror, sleaze. De invloed vanuit zijn metalverleden hoor je nog terugkomen in het gitaarwerk dat hij bovenop de strak uitgelijnde elektronische sound smijt, waardoor het heerlijk stevig klinkt. Zelf beschrijft hij het als ‘John Carpenter meets eighties meets EBM’,. In zijn nummers ontmoeten dystopische werelden en red light districts mekaar, erotiek en perversie… een reis door de donkere krochten van de menselijke geest.

Wij kijken alvast ongeduldig uit naar de release van dit debuutalbum !

Facebook
Instagram