Nieuwe clip van The Beauty Of Gemina

Tot 12 oktober is het nog wachten op het nieuwe album Flying With The Owl van The Beauty Of Gemina… En met mondjesmaat laat de Zwitserse darkwaveband ons uitkijken: na de release van de single Ghosts twee weken geleden, geven ze er nu een knappe videoclip bij vrij.  Ghost-actor Mark Vidano zwerft door een […]

CONCERTTIP : Peuk + Down The Lees

Ook bij De Kleine Kunst (het Gentse muziekcafé aan de Lousbergkaai) is het concertprogramma losgebroken.

Een overvolle najaarsagenda en morgen (zaterdag 8 december) beginnen ze daar in beukende schoonheid.

Om half negen kun je Peuk op de planken zien. Een Limburgs trio dat schippert tussen het rebelse van de Riot Grrl-beweging en 90’s noiserock. Binnen een […]

De nieuwe single van Tamino heet Tummy

Tamino zit in de laatste rechte lijn naar de release van zijn debuutplaat: op 19 oktober komt Amir uit.

Vandaag stelt hij daaruit zijn gloednieuwe single voor. Na de wondermooie en mysterieuze clip van Persephone die Tamino twee weken geleden dropte, is ook deze opnieuw geregisseerd door zijn broer Ramy, dit keer met de hulp […]

Tangled Horns laat nieuw nummer los

Tangled Horns is een Antwerpse rockband met roots in de Noorderkempen. Ze omschrijven hun muziek als stonerrock/grunge en een 90’s vibe. De band heeft al drie albums opgenomen en de vierde plaat komt dit jaar nog uit.

In 2018 neemt Tangled Horns een doorstart: met een nieuwe aanpak in de studio, een nieuw album en […]

Fijne concerten in het YAP dit najaar

Het Leopoldse YAP is bekend om haar eigenzinnige programmatie. In het najaar zakken er weer fijne bands af naar deze Limburgse concertzaal.

Op 22 september kan je TB Frank (ex-The Neon Judgement) & Baustein daar aan het werk zien en Wolfgang Flür (ex-Kraftwerk) geeft een live dj-set.

Na meer dan 35 jaar stilte staat Allez Allez […]

Muziekodroom is 20 jaar aanwezig in Hasselt

Het muziekcentrum Muziekodroom bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd met drie avonden in het teken van de Hasseltse en Limburgse muzikant.

Op 26 september komt Jan Delvaux een (slide) show brengen over het muzikale gewicht van Limburg en dit onder de naam De Zwartste Provincie.

Vrijdag 5 oktober kiezen Stijn Meuris, Mario Goossens, Micha Volder, […]

Tiny Legs Tim maakt een theatertour

Voor zijn allereerste theatertour gaat Tiny Legs Tim (Tim De Graeve) een stap verder dan het gewone live optreden: hij speelt met een volledige band, akoestisch rond één microfoon! Op die manier creëert hij een klank en ruimte die zorgen voor een unieke auditieve ervaring voor het publiek. Zo direct, dynamisch, gedetailleerd en intiem […]

Veel Solar Lodge-nieuws

Solar Lodge brengt deze herfst muzikale ‘Halloween candy’ uit voor gothicliefhebbers want in november gooit dit Berlijnse label drie veelbelovende nieuwe albums op de markt.

YOUR LIFE ON HOLD – My Name Is Legion, For We Are Many

Your Life On Hold is het nieuwste project van Jan Dewulf, die we ook kennen onder zijn muzikaal […]

Rudy Trouvé maakt eerste theatervoorstelling

Screen is een hoogst persoonlijke melange van film, theater en muziek. Het verhaal is geschreven door artistiek duizendpoot Rudy Trouvé. Samen met theatermaker Simon Allemeersch creëert hij een universum dat het midden houdt tussen een film noir en een psychedelische afdaling in de hel.

Voor de soundtrack Screen/Crossroads, die op 17 september verschijnt, werkt Rudy […]

Nothing But Thieves komt naar Vestrock

De festivalzomer is bijna gedaan dus we kijken al uit naar de zomer van 2019. Op 31 mei, 1 en 2 juni 2019 vindt de tiende editie plaats van Vestrock in Hulst.

Vandaag kondigt de organisatie van dit Nederlandse festival al de headliner aan voor vrijdag 31 mei, namelijk Nothing But Thieves. Met dit Brits […]