NEWS

De line-up van de tweede editie van Gebroed! is gekend

De line-up van de tweede editie van Gebroed! is gekend

Het multidisciplinaire festival Gebroed! is dit jaar aan zijn tweede editie toe. Een weekend lang is het Menens Cultureel Centrum De Steiger het forum voor een spannende mix met nieuw werk van jonge theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars.

Het festival vindt plaats op vrijdag 26 en […]

Muziekclub N9 viert zijn veertigjarig bestaan

Op 24 februari 1979 zag v.z.w. Driewerf Hoera, het juridische nest van de Eeklose Muziekclub N9, het levenslicht. Na diverse naamsveranderingen is N9 nog steeds een van de toonaangevende muziekzalen van ons land.

Met een heus verjaardagsweekend viert N9 haar veertigjarig bestaan. Met op vrijdag 22 februari Brusselse hiphop van Zwangere Guy en Peet. Dj […]

Ancienne Belgique serveert de heetste hiphop van het moment

Ancienne Belgique serveert de heetste hiphop van het moment

Hiphop is hot en dat weten ze in de Ancienne Belgique maar al te goed. Daarom heeft deze Brusselse concertzaal weer een hoop straffe namen uit het hiphop wereldje op het programma staan.

Donderdag 21 februari geven de Rotterdammers van Broederliefde een feestje in Brussel. Zaterdag 23 […]

HiNDU NiGHTS draagt een steentje bij aan het klimaat

Op 30 maart vindt de volgende editie plaat van HiNDU NiGHTS in de Gentse Vooruit. Dit jaar staat dit evenement in het teken van 50 years of revolution, omdat het exact 50 jaar geleden is dat de summer of love van 1969 plaat vond.

Op het programma staat Melting Mallows, die als finalist uit de […]

Nieuwe single en videoclip Dido

Dido, je weet wel die met de indringende sirenestem die in 1999 instant wereldfaam verwierf dankzij haar sample in Stan van Eminem. Here With Me werd dan weer gebruikt als themamuziek voor de populaire televisieserie Roswell. Of misschien ken je haar gewoon als de zus van Rollo Armstrong van Faithless.

In 2005 kondigde de zangeres […]

Dead Man Ray geeft verschillende try-outs

Dead Man Ray geeft verschillende try-outs

Voor wie het nog niet wist: Dead Man Ray is terug.

De band rond Daan Stuyven en Rudy Trouvé heeft na 16 jaar een ep uitgebracht en binnenkort verschijnt er een nieuwe plaat. Op 25 april komen ze dit nieuwe album voorstellen in de Brusselse Ancienne Belgique, dit concert is […]

Mitxelena brengt debuut ep uit

Mitxelena brengt debuut ep uit

De Antwerpse rapper Simon Mitxelena creëert verhalen die gevuld zijn met melancholie en baden in (zelf)reflectie. Met zijn solo project Mitxelena mixt hij hiphop met pop, funk en jazz. In het verleden werkte Simon samen met Luie Louis, Roedel en Corrupted.

Op 27 maart brengt het label Flatgebouw zijn debuut ep […]

Vijf nieuwelingen voor LUMINOUS BELGE

Vijf nieuwelingen voor Luminous Belge

Ligt het aan de eerste lentezon of aan die nieuwe single van Bonzo? Met Always Holidays krijgen we alvast de onweerstaanbare drang om de benen in een korte broek of rok te wurmen en een zonnig terras op te zoeken. Alhoewel, blote benen… half februari. Misschien toch nog een beetje wachten.

We hebben […]

Nieuwe single en videoclip van Guy Verlinde

Nieuwe single en videoclip van Guy Verlinde

Het zijn hoogdagen voor de Gentse bluesscene! Na Roland Van Campenhout met zijn nieuw album Folksongs from a Non-Existing Land en Tiny Legs Tim die verrast met zijn album Elsewhere Bound, kondigt nu ook zijn spitsbroeder Guy Verlinde een nieuw album aan. Dat doet hij met de release […]