Faded organiseert tweede Faded Weekender

Faded is een concertorganisatie die hip hop, R&B en beats programmeert in diverse zalen in ons land. Voor hun tweede verjaardag in 2015 organiseerden ze een indoor hip hop festival in België: Faded Weekender. In twee dagen spelen meer dan 45 acts op vier verschillende podia.

Op 26 en 27 oktober vindt het tweede Faded Weekender plaats […]

The Kids openen de punk-expo Naughty Kids

Op 6 september opent de expo Naughty Kids – Punk, Beeld & Storm in Antwerpen 1978-2018. Een hommage aan de pioniers van de punk en alle bewegingen die daaruit voortvloeiden.

Wie de tentoonstelling bezoekt, krijgt de geur van 40 jaar punk onder de neus. Foto’s, drukwerk, kunstwerken, muziek, kledij en andere levende getuigen tonen de […]

The Rolling Stones verzamelen hun blueshelden

Op 9 november verschijnt Confessin’ The Blues, een verzamelalbum met bluestracks geselecteerd door The Rolling Stones. Als je niet vertrouwd bent met het genre is dit een heel mooi overzicht. Geselecteerd zijn Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Bo Diddley, Chuck Berry en vele anderen. Als je deze muziek beluistert, zal je merken waar vele muzikale […]

Grausame Töchter vertelt over seks in Duitsland

Grausame Töchter komt in oktober met een nieuwe plaat. Recent werd de eerste single van het album vrijgegeven. De titel deed ons vermoeden dat we redelijk wilde beelden zouden te zien krijgen, maar seks in Duitsland staat blijkbaar voor sexy rokende vrouwen.

Eerder deze week kondigden Johan Van Roy van Suicide Commando en Grausame Töchter […]

Josh T. Pearson heeft een nummer opgenomen van Depeche Mode

Onlangs verscheen de tweede plaat The Straight Hits van Josh T. Pearson. Op deze plaat klinkt Josh veel kleurrijker dan op zijn gitzwarte debuut uit 2011.

Uit deze tweede plaat heeft de Texaan A Love Song (Set Me Straight) als single uitgebracht. Op de b-kant ervan staat zijn versie van Cover Me van Depeche Mode. Josh […]

Hallucineren met Superorganism

Soms zijn er clipjes waarvan je denkt… die muziek werkt toch alleen als je de visuals erbij hebt. Het was onze eerste indruk bij het zien/horen van de nieuwe clip The Prawn Song van Superorganism. Het liedje staat op hun debuutplaat die uit is bij Domino Records.

In de clip zien we de groepsleden figureren […]

Première voor Toothpick van DVTCH NORRIS op Beats1

Ebro Darden, één van Amerika’s meest invloedrijke presentatoren van het gerenomeerde Beats1 radio station (gerund door Apple Music), zal vandaag (21/08/2018) het nummer Toothpick van DVTCH NORRIS premieren in zijn show.

Beats1 is een onderdeel van Beats Music, dat gekend is van de Dr. Dre headphones, en is sinds de overname in 2014 een onderdeel […]

Nieuwe videoclip en Europese tournee van My Baby

Het Nederlands-New Zeelandse trio My Baby brengt een unieke mix van rootsy, hypnotische dansmuziek. Hun geluid is een symbiose van gospel, blues, oude folk met rauwe seventies funk, Afrikaanse woestijn blues, Marokkaanse gnawa, Indische raga en een dosis EDM. En dat allemaal gespeeld op gitaren en drums zonder gebruik van computers of samples.

Na een uitgebreide […]

CONCERTTIP: Courtney Marie Andrews – DOK, Gent (24/08/2018)

Met haar vierde plaat May Your Kindness Remain op Fat Possum slaat Courtney Marie Andrews een regelrechte homerun: de reviews doen je watertanden. The Guardian, Stereogum, Rolling Stone, Q: allemaal vechten ze om haar ‘the finest singer-songwriter in America’ te noemen, met een ‘timeless’ en ‘astonishingly beautiful new album’.

Hiss Golden Messenger is gospelzanger Michael Taylor, […]

The Sore Losers kondigen nieuw album en tour aan

Afgelopen vrijdag speelden The Sore Losers de Marquee op Pukkelpop plat, het was dan ook een thuismatch voor de Limburgse band. Op 5 oktober verschijnt het vierde album Gracias Señor van deze rockers, waar we nu al de straffe single Dark Ride van kennen.

Met deze nieuwe plaat gaan ze op tour in binnen- en […]