Tussen al het dagelijkse muzikale geweld door willen we er graag ook eens de aandacht vestigen op iets minder gewelddadig, maar daarom niet minder muzikaal. Het Brugse Razor Reel Flanders Film Festival, de enige echte Vlaamse stop voor liefhebbers van Horror, Science Fiction, Thrillers en Fantasy heeft jullie hulp nodig.

We horen je nu al denken wat heeft dat met muziek te maken ? Film en muziek zijn al van oudsher verbonden met elkaar, nog voor dat er sprake was van gesproken film was er een muzikale begeleider bij de stomme film. Later werd muziek meer en meer een onderdeel van de film zelf.

Het Razor Reel Flanders Film Festival heeft al van dag één oog gehad voor deze combinatie in hun programmering. Ook na 11 jaar doen ze dat nog steeds. In het verleden kregen ze gastoptredens en bezoeken van onder meer Martin Kemp (Spandau Ballet) die er zijn regie debuut kwam voorstellen, Simon Boswell (componist van vele soundtracks maar ook actief als producer en muzikant bij onder meer 23Skidoo, Aztec Camera, Mark Andrews, Nine Below Zero, Live Wire,The Bolshoi…) kwam er ooit een performance geven. Vorig jaar nog hadden ze er Kreng op bezoek die tekst en uitleg kwam geven bij zijn film muziek voor Lowlife.  Dit is dan nog maar een kleine greep uit 11 jaar Razor Reel.

Projecten zoals Soundtrack met Brugse lokale bands die een volledig nieuwe soundtrack schrijven op een bestaande film, een vertoning vande Hunchback of the Notredamme waarbij een mobiele beiaard in de cinema gezet werd en waar een beiaardier Frank Steijns voor de begeleiding zorgde zouden nooit bestaand hebben zonder de vakkundige begeleiding van Razor Reel.

 Of wat te denken van een handvol muzikale films en documentaires die geprogrammeerd werden in het kader van Nothing But the blues te Brugge of de stomme film Nosferatu onder muzikale begeleiding van Buscemi vorig jaar in Brugge. Ook hier had Razor Reel een belangrijke hand in. Maar zoals steeds kost alles handen vol geld en bij een film festival is dat niet anders. Verder zien we dat film en bioscoop vertoningen tanen waardoor onze geliefde stadscinema gesloten werd.

Nieuwe alternatieven werden gezocht en gevonden maar tegen de juiste prijs ? Dat is een heel ander verhaal. Omdat de organisatie wil verder gaan willen ze een aantal zaken zelf gaan aanschaffen en om het tekort dat ze hebben om al het technisch materiaal aan te schaffen niks er een crowdfunding campagne opgezet.

Wij van Luminous Dash steunen veel soorten muziek . Dus vinden we dat ook film muziek duidelijk een hart onder de riem moet krijgen. Aarzel niet en help het Brugse Festival of zoals ze zelf zeggen Make Good Things Happen. Je kunt ze al steunen voor 5 euro, iets wat ze ten zeerste appreciëren.  Uiteraard deel je dan ook hun goede zaak met jouw vrienden. Deel de link op jouw favoriete sociale media, steun het festival en maak zo deel uit van de grote Razor Reel Familie, die er al 11 jaar voor zorgt dat muziek en genre film de nodige aandacht krijgen in Vlaanderen.

Make Good Things Happen / Support Our Cause