10 Luminous Questions

BOSKAT

BOSKAT

Antwerpen en Rotterdam verenigd in een duo dat voorrang geeft aan knalharde roffels en luide gitaren, ziehier Boskat! Deze poes komt pas uit de wildernis gekropen als het donker is en ranzig weer de bosgrond tot een drassig moeras herschapen heeft. Tien vragen, tien antwoorden, dit zijn de Luminous Questions van Boskat!

Hoe zou je […]

BOMBATAZ

BOMBATAZ

Brussel blijkt na een hellhole ook een broeihaard van opwindende bands, met het kleurrijke Bombataz als verse telg. Dit viertal verwijst hokjesdenken naar de uitgang en haalt liever funk, jazz, synthpop en veel fun door de mangel tot een eigengereid, dansbaar geheel. Op hun eerste ep ¡Kapao!, die op 9 februari uitkomt via Fake Records, beloven ze een vrijwel […]

AUGUSTIJN

Augustijn brengt zijn tweede nummer uit Noois Content, maar wij zijn wel content met met zijn antwoorden op onze Luminous Questions.

DIRK DA DAVO

Dirk Da Davo, of 3D pour les intimes, een icoon die onze vragen behandeld.

COYOTE MELON

Coyote Melon, niet enkel een toffe softrocksound maar ook antwoorden op onze vragen.

PETER SLABBYNCK

De tien vragen aan de zebra die de laatste jaren meer op het podium staat dan in zijn living zit : Peter Slabbynck.

WHITE VAN MEN

Haal uw agenda meteen bij de hand, de rebels rollende ruige rakkers van White Van Men spelen zondag 20 januari ten dans in Café De Loge in Gent. Ter voorbereiding op deze opstoot van balorige bluesgitaren, gekartelde stemmen en ratelende drums gaven de heren ons hun antwoorden op de Luminous Questions door. 

Hoe zouden jullie jullie […]

PAUL LAMONT (GRAND BLUE HERON)

Op zaterdag 16 februari staat Paul Lamont met zijn band Grand Blue Heron op de 12de editie van ons Luminous Fest in de Gentse Kinky Star. Hier zijn Paul’s antwoorden op onze legendarische tien vragen.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Wow, wacht: ik probeer beknopt de lading min of meer te dekken. Muziek is […]

TOM SOETAERT (OUTER)

OUTER is de groep rond singer-songwriter Tom Soetaert. Vorig jaar verscheen hun debuut plaat waaruit vandaag de knappe single Snowfox is verschenen. Hoog tijd om dit talent onze Ten Luminous Questions voor te leggen.

Welke rol speelt muziek in je leven?
De grootste. Vraag maar aan mijn lief.

Wat is de eerste plaat die je in je […]