LAVVI EBBEL – Give Me A Gun

Tegenwoordig is Lucas Vander Taelen politicus voor Groen, acteur en filmdocent. In ’82 wilde hij nog geweren en messen om de mensheid te laten zien wat hij dacht van het leven. Het kan verkeren, zei Bredero.

Desalniettemin was dit Belgische antwoord op B-52’s en Gruppo Sportivo behoorlijk catchy en bijtend. Dat is Starman Records ook […]

VUILE MONG EN ZIJN VIEZE GASTEN – Het Apenkot

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, kiezen we als lumineus goud voor deze toepasselijke levenswandeling van Vuile Mong En Z’n Vieze Gasten. Zo Gents als ’t Gravensteen en waterzooi én het apenkot een waarheid als een koe.

 

 

GORKI – Wie Zal Er Voor De Kinderen Zorgen

Gewoon omdat hij nog steeds gemist wordt en de weltschmerz ons diep in de ziel treft bij dit meesterlijk goud. Voor alle ouders, én mensen die straks weer gaan stemmen op partijen die het bon ton schijnen te vinden dat kinderen achter tralies zitten.

Copyright foto: Gorki

 

SCALE – Spiegel/Beeld

Aangezien de vaderlandse hiphop nogal euh… hip  schijnt te zijn, maar wij het vaak warm noch koud krijgen van het merendeel ervan, is de tijd rijp om onze persoonlijke duit nog eens in het rapzakje te deponeren me dunkt. Ooit Sint Andries MC’s ingezetene en sinds jaar en dag beatboxer, beatcreator, deejay, én mc: de […]

WAWADADAKWA – Plas Reial

Een Antwerps feestorkest dat zijn gelijke niet kende. Ze combineerden Zuid-Amerikaanse ritmes, met afrobeat, ska en funk. Wawadadakwa zette menige tent en concertzaal op z’n kop met zelfs een live cd opgenomen in ons aller AB tot gevolg, die dan ook de toepasselijke titel (waarom kwam niemand hier eerder op ?) ABCD kreeg.

Drummer Winok […]

STIJN – Steentjes Gooien

We kennen hem natuurlijk allemaal van de funky elektrohit Sex Junkie, maar wij kenden hem al van z’n eerste optredens in het legendarische Antwerpse kraakpand Scheld’apen. We catapulteren u dan ook graag naar die hoogdagen, van z’n eerste zelf uitgebrachte platen en cd’s op Mijn Label. 

Steentjes Gooien was in die dagen ter hoogte van […]

JACQUES BREL – Les Bourgeois

Nog een Belg die we niet over het hoofd mogen zien hier bij Luminous Gold. Dat vuur, die passie, het sarcasme mét onderliggende tristesse én die boodschap. Wij gaan voor deze intense live-opname van het onsterfelijke Les Bourgeois.

Meer dan ooit actueel denken we zo!

 

LIO – Amoureux Solitaires

Tijd voor nog eens een échte, onvervalste, krakende klassieker! De debuutplaat waaruit deze single getrokken is, spreekt nog tot de verbeelding: op de achterzijde het poppetje Lio in wit ondergoed, die je kon aankleden door de kleding uit de binnenhoes te snijden. Onnodig te zeggen dat wij die binnenhoes onaangeroerd hebben gelaten tot op […]

GUIDO BELCANTO – Op Het Zeildoek Van de Botsauto’s

Moeten we hier eigenlijk woorden aan besteden? Jeugdsentiment en nostalgie in mooie mijmeringen gegoten door chansonnier Belcanto.

Wat ons betreft onze all time favoriete Guido, en daardoor Lumineus goud!

 

THE ROTT CHILDS – Pass Out The Charm

Een lang leven waren ze helaas niet beschoren deze El Guapo Stuntteam afvalligen. Slechts twee platen leverden ze af ergens tussen 2011 en 2013.  Nadat bassist Ben Younes Zahnoun (zie ook Gruppo Di Pawlowski en vroegere A Clean Kitchen Is A Happy Kitchen) werd vervangen door Florent Pevée (Kabul Golf Club) kwam deze laatste […]