STIJN – Steentjes Gooien

We kennen hem natuurlijk allemaal van de funky elektrohit Sex Junkie, maar wij kenden hem al van z’n eerste optredens in het legendarische Antwerpse kraakpand Scheld’apen. We catapulteren u dan ook graag naar die hoogdagen, van z’n eerste zelf uitgebrachte platen en cd’s op Mijn Label. 

Steentjes Gooien was in die dagen ter hoogte van […]

JACQUES BREL – Les Bourgeois

Nog een Belg die we niet over het hoofd mogen zien hier bij Luminous Gold. Dat vuur, die passie, het sarcasme mét onderliggende tristesse én die boodschap. Wij gaan voor deze intense live-opname van het onsterfelijke Les Bourgeois.

Meer dan ooit actueel denken we zo!

 

LIO – Amoureux Solitaires

Tijd voor nog eens een échte, onvervalste, krakende klassieker! De debuutplaat waaruit deze single getrokken is, spreekt nog tot de verbeelding: op de achterzijde het poppetje Lio in wit ondergoed, die je kon aankleden door de kleding uit de binnenhoes te snijden. Onnodig te zeggen dat wij die binnenhoes onaangeroerd hebben gelaten tot op […]

GUIDO BELCANTO – Op Het Zeildoek Van de Botsauto’s

Moeten we hier eigenlijk woorden aan besteden? Jeugdsentiment en nostalgie in mooie mijmeringen gegoten door chansonnier Belcanto.

Wat ons betreft onze all time favoriete Guido, en daardoor Lumineus goud!

 

THE ROTT CHILDS – Pass Out The Charm

Een lang leven waren ze helaas niet beschoren deze El Guapo Stuntteam afvalligen. Slechts twee platen leverden ze af ergens tussen 2011 en 2013.  Nadat bassist Ben Younes Zahnoun (zie ook Gruppo Di Pawlowski en vroegere A Clean Kitchen Is A Happy Kitchen) werd vervangen door Florent Pevée (Kabul Golf Club) kwam deze laatste […]

2 BELGEN – I Totter To My Feet

2 Belgen waren aanvankelijk zanger/gitarist Rembert De Smet en drummer Herman Celis. Die tijdens liveconcerten het podium bestegen op de tonen van de Brabançonne beiden gedrapeerd in jawél, de Belgische driekleur!

Na verloop van tijd werden het 5 Belgen, (waaronder o.a Pat Riské en Alan Gevaert, tegenwoordig dEUS ingezetene) en net toen scoorden ze hun […]

FIXKES – Kvraagetaan

Nog steeds actief met drie albums op hun palmares en naar verluidt een vierde op komst. Maar met deze debuutsingle begon het allemaal voor Fixkes. We zagen ze nog in de Frappantpop-finale waar ook The Hickey Underworld in stond, die dan drie dagen erna Humo’s Rockrally wonnen.

Kvraagetaan was toen al blijven hangen in onze […]

ISABELLE A – Blank Of Zwart

Toen ze zong, Hey Lekker Beest klonk dat inderdaad in onze oren als een feest. Niet zozeer omdat het zo’n dijk van een song was, maar omdat we Isabelle best wel een lekker beest vonden toen.

Maar ons echt respect kreeg ze pas met de single Blank Of Zwart waarmee ze zelfs de irritatie van het Vlaams […]

THE GO FIND – Automatic

Hij kwam van Orange Black, via The Go Find en nu is Dieter Sermeus met z’n politics in de weer. Met The Go Find flirtte Sermeus iets meer met elektronica in z’n aanstekelijke indiepop en bracht dan ook 4 albums uit op het Berlijnse Morr Music.

Uit hun album Everybody Knows It’s Gonna Happen Only […]

TC MATIC – With You

Ze behoren tot onze favoriete Belgen aller tijden, dus hoog tijd om er ook eens iets van te delen in Luminous Gold!

Tegenwoordig herinterpreteert Arno z’n Tjens Couter en TC Matic hoogdagen onder de banier Tjens Matic, maar zonder de synths van Serge Feys die net die sound zo speciaal maakte. Deze vooral op die […]