Van 5 tot 8 juli is het uiteraard Werchter! Onze redacteuren kozen de namen uit van bands die je maar beter ziet!

CHVRCHES

CHVRCHES is een electropopband uit Glasgow die fans van Depeche Mode en New Order zeker zal bekoren. Het trio wordt aangevoerd door de charmante Lauren Mayberry en speelt toegankelijke eigentijdse synthpop die complexe emoties vertolkt. Toen we hun single Lies voor het eerst hoorden, waren we meteen verkocht. De albums The Bones Of What You Believe en Every Open Eye werden beiden goed onthaald. Tal van tracks werden aangewend in diverse films, games en tv-series. In mei verschijnt hun nieuwe album Love Is Dead en de voorafgaande singles klinken weer veelbelovend. (Benny)

EQUAL IDIOTS

Het duo heeft nauwelijks introductie nodig, toch? Toch nog maar even voor de duidelijkheid: Equal Idiots heeft zich in sneltempo ontwikkeld tot één der beestigste en interessantste bands uit ons Belgenlandje. Ze leveren snoeiharde garagerock die de braverds onder ons compromisloos een paar meppen in het aangezicht bezorgt. Voor hun passage in de Ancienne Belgique volgende maand zijn er al lang geen kaartjes meer te krijgen, maar ze zijn nu al kanshebber voor de prijs van vuilste feestje op Rock Werchter 2018.  Er bestaat gewoonweg geen excuus om er niet te zijn. (Felix)

THE WHITE BUFFALO

The White Buffalo is een singersongwriter die Eddie Vedder-fans zal kunnen bekoren. Hij laat zich begeleiden door extra elektrische instrumenten, maar zelf speelt hij vooral akoestisch. Verwacht geen eigen hits, maar soulvolle country die je doen wegdromen naar series als bijv. Californication en The Sons of Anarchy waarvoor hij muziek schreef. (Wout)

SUSANNE SUNDFOR 

Susanne Sundfør. Als pure muziekliefhebber kan deze klassezangeres niet op je lijstje ontbreken. De Noorse maakt muziek die gaat van minimalistische folk tot experimentele electronische pop. Haar sets wisselen van van intiem en emotioneel naar explosief en hypnotiserend. Haar teksten zijn soms melancholisch en donker, soms fris en hoopvol maar altijd met een boodschap. En dan hebben we het nog niet over haar fantastische stem gehad: zuiver, soepel, ze switcht van hoog naar laag en zacht naar krachtig alsof het niks is, indrukwekkend! Een optreden van Miss Sundfør is maar met één woord te beschrijven: magisch! (Sandra)

CURTIS HARDING

Na het overlijden van legendes Sharon Jones en Charles Bradley waren we dringend toe aan vers soulbloed. Curtis Harding heeft zichzelf als soulbrother met verve op de kaart gezet met zijn tweede plaat Face Your Fear die vorig jaar uitkwam met wat hulp van Danger Mouse. In het verleden zong Curtis bij Night Sun, een band die hij had gevormd met leden van de The Black Lips en deed hij de backings bij CeeLo Green. De soulman heeft zijn eigen genre uitgevonden “slop ‘n’ soul”: een mix van gospel, soul, punk, psych rock en blues. Op vrijdag 6 juli rond 17u15 dompelt Harding Klub C in een stoombad van groovy soul, zeker niet te missen! (Bart)

SAM FENDER

Sam Fender is een serieuze jongen die ondanks zijn jonge leeftijd enkele serieuze thema’s in zijn teksten steekt: fake news, seksuele intimidatie of privacy…maar wel bevatten ze humor en zijn ze zeker dansbaar. Voor fans van bijv. Years And Years of Nothing But Thieves. (Wout)

NINE INCH NAILS

Dat Nine Inch Nails Trent Reznor is, staat vast. De kans is groot dat hij Atticus Ross mee brengt, maar wie zijn andere mede-muzikanten zijn, is altijd een beetje afwachten. Je kan er in elk geval van  op aan dat we naar het vierde optreden van Nine Inch Nails op 8/7 in The Barn uitkijken! Voor wie nooit eerder een combat kwijtspeelde in de pit : Nine Inch Nails kàn dit in Werchter veroorzaken (we spreken uit ervaring). Bereid je voor op een stevig elektronisch / industrieel rock-optreden dat baadt in donkerte en kwaadheid, waarbij er niemand mee verveeld zit om “I’m gonna fuck you like an animal!” (Closer) over de weide heen te brullen. (Nel)

 

PEARL JAM 

“D’you guys know Josh Homme? Big guy? Blonde? If he ever comes and offers you some pills backstage, you better say no, ‘cause that shit is …”. De laatste keer dat Eddie en Josh samen op een Belgische festivalaffiche stonden, leverden ze beiden (de een al iets meer stoned dan de ander) een geniaal optreden af. De nieuwe single is een beetje “banaal”? Dat lost de fenomenale back catalogue wel op! (Nick)

THE COURTENEERS

The Courteneers komen uit Manchester en worden in Wikipedia post-Britpop genoemd. De groep haalde al een gouden plaat in Engeland. Ze hadden het zo druk dat ze het vasteland lieten links liggen. Daar gaat ongetwijfeld snel verandering inkomen. Ze maken mooie radiovriendelijke muziek met een hoog meezinggehalte in de stijl van voorbeelden als The Stone Roses of zelfs The Smiths en Oasis. In 2010 werden ze door Noel Gallagher gevraagd om diens voorprogramma van zijn  show in The Royal Albert Hall te verzorgen. The Courteeners openen de Main Stage op vrijdag. Ze krijgen 30 minuten om de ontwakende wei te overtuigen, gelukkig voor hun hebben ze enkele aanstekelijke nummers. (Wout)

STONE SOUR
Dit is een band die al bestaat van in 1992, wat de meesten wellicht niet weten. Medeoprichter Corey Taylor is de huidige zanger van Slipknot, verwacht je echter aan iets totaal anders. Een must-see voor de rockers. Verwacht je aan een stevige introductie tot wat metal is, rechttoe rechtaan met melodische achtergrond. Wie niet houdt van stevige gitaren en heftige drumpartijen vindt wel iets anders op hetzelfde moment. Wie dit kan smaken zal niet op zijn/haar honger blijven zitten! (Yves)