Van 25 april tot 6 mei hang je maar beter in Brussel rond. De Botanique om precies te zijn, want naar goede jaarlijkse gewoonte zijn er Les Nuits Botanique: het uitgelezen moment om heel wat nieuwe bands te ontdekken. Uit het ruime aanbod pikten Luminous Dash-medewerkers elk hun tip.

ORCHESTRA BAOBAB

Onze warme lente- en zomerdagen werden de afgelopen jaren al meermaals opgefleurd met de relaxte en opbeurende muziek van Orchestra Baobab. De mix tussen Afrikaanse ritmes en Caribische melodietjes brengen ons altijd tot rust en zelfs (godbetert!) lichtjes aan het dansen. Hoe ons Belgische weer er zal op reageren valt niet te voorspellen, maar het belooft sowieso een zwoele avond te worden op 4 mei in de Botanique. (Lander)


BRNS

Onbegrijpelijk en eigenlijk onvergeeflijk dat het Brusselse BRNS niet bekender is, want de muziek van dit energieke jeugdige combo is niet minder dan geniaal. Een label kleven is moeilijk, maar wij houden het op zalig opgefokte post- en mathrock met mooie harmony vocals, een feest van percussie en geweldige vibes en grooves. Tijdens Les Nuits kun je jezelf overtuigen van het vernuft van BRNS. Wedden dat je ons gelijk geeft? Op Les Nuits maak je ook kennis met het nieuwe polyvalente bandlid, de Normandische Lucie Marsaud, die César Laloux vervangt. Marsaud zing, speelt keyboards en gitaar.
BRNS staan op 28 april op Les Nuits in Grand Salon de Concert. Eerst met hun ‘eigen ding’, gevolgd door de Franse band Ropoporose om daarna spelen beide bands samen als BRNSRPPRS. (Mark)


OLAFUR ARNALDS

Ólafur Arnalds is componist. Hedendaags componist, wat inhoudt dat er al eens een streep elektronica en een verse-chorus-verse structuur op de strijkers en steeds sensitieve zang gekleefd mogen worden. Niet verwonderlijk dat zijn werk gegeerd is als filmmuziek. Met liefst eenvoudige melodieën en zachte poëzie word je ongemerkt ondergedompeld in sterke emoties. Arnalds is groots in ingehoudenheid. Raven ga je op zijn concerten zelden doen, maar met de ogen gesloten genieten des te meer.

 

COCAINE PISS + METTE RASMUSSEN

Weeral Cocaine Piss, hoe origineel zijn ze daar bij Luminous Dash horen we je zuchten. Toch wel, want tijdens Les Nuits Botanique doen onze Luikse vrienden iets speciaal. De punkers worden bijgestaan door de Deense saxofoniste Mette Rasmussen en dat gaf eerder al vonken. Iets om naar uit te kijken! (Didier)

 

ELECTRIC ELECTRIC

De driekoppige Franse band Electric Electric laat je onmogelijk onbewogen. Ze sleuren je mee in sterk gelaagde elektronische nummers, die voorzien zijn van pretentieloos gitaarwerk en vaak ook licht opzwepende jungle beats. Elementen van post-punk, electro, krautrock en mathrock door een band die ondertussen 15 jaar ervaring heeft samen. Live klinken ze nog steviger dan op plaat. Niet te missen dus ! (Nel)


PALE GREY

Het allesbehalve ” licht grijze ” Pale Grey is een absolute aanrader uit de toch wel
indrukwekkende line up van Les Nuits Botanique.Niet voor een gat te vangen trouwens,
dat Luikse viertal. Dromerige indiepop,gemengd met een frisse scheut elektronica en hip hop,
zorgen voor een gevarieerd geluid. En…daar draait het tenslotte om, live meer dan de moeite ! (Erik)

 

AMEN DUNES

Voor wie houdt van het betere indiefolkpopgenre mag Amen Dunes niet ontbreken op het verlanglijstje. Amen Dunes aka Damon McMahon met z’n fascinerende vibratostem brengt onvervalste melancholische indiepop om bij weg te dromen. De singer/songwriter stort zijn hart uit over zijn persoonlijke leven met al zijn ups en downs maar doet dit op een betoverende en hypnotiserende manier. Een unieke stem, elegante melodieën, sfeervolle grooves en ijzersterke teksten zoals Blue Rose, Believe & Dracula. Wij zetten hem alvast op onze lijst!  (Sandra)

 

 

OUGHT

Tim Darcy is een frontman uit de categorie ‘Jarvis Cocker/Brett Anderson’ en dat is al reden genoeg om Ought aan het werk te zien. More Than Any Other Day bracht dit Canadese artpunkkwartet in 2014 meteen in de hoogste regionen van het alternatieve rockcircuit. Kersverse spruit Room Inside The World blijft de eighties new wavegedachte uitdragen, maar is minder hectisch en meer gelaagd. Links met Pere Ubu, The Cure en Talking Heads worden vaak gelegd. Spitsvondige lyrics en ijzersterke melodietjes zijn niet alleen voor Arcade Fire voorbehouden. Laat u meeslepen met een geweldige liveband. You Ought to know (Hans)

 

JUNGLE

Jungle is elektro, funk, hiphop, soul, dansbaar en catchy. Jungle is muziek voor hetero’s, holebi’s, wannabee’s en kolibries. Jungle is live een fenomeen met een batterij aan muzikanten. Jungle is datgene wat je op vrijdagavond tussen de dampende lijven doet begeren naar oneindige danspartijen. Jungle is sexy, passioneel en explosief. Jungle is de ideale vluchtige escape route uit je ratrace. (Jonas)

 

SUPERORGANISM
Je weet het misschien nog niet maar Superorganism wordt dé popband van het jaar. Met een resem intrigerende popanthems onder de arm zette dit achttal in februari de Rotonde op zijn kop. Een kus van de juf en een podium vooruit brengt hen na drie maand opnieuw naar de Botanique, waar ze officieel Les Nuits mogen afsluiten. Als we op ons eigen gevoel, het oordeel van heel wat muziekkenners/liefhebbers en de hype mogen afgaan, zien we deze band snel nog meer kussen en grotere podia toebedeeld krijgen. Sla dus nu nog je slag en laaf jezelf aan de spitsvondige naïviteit die dit collectief ook nog eens als een klein totaalspektakel verpakt. (Jonas)