Nieuw Belgisch talent in Luminous Belge-playlist

Zo ongeveer tweewekelijks updaten we onze Luminous Belge-playlist op Spotify, de afspeellijst met de 50 meest spannende Belgische releases van het moment.

Het was dus weer hoog tijd, maar gelukkig werden we verwend de afgelopen weken qua goeie Belgische releases! Zo waren er nieuwe singles van Willem Ardui, u weet wel, de manbun van blackwave, […]

De Luminous Dash-tips van Werchter 2018

Van 5 tot 8 juli is het uiteraard Werchter! Onze redacteuren kozen de namen uit van bands die je maar beter ziet!

CHVRCHES

CHVRCHES is een electropopband uit Glasgow die fans van Depeche Mode en New Order zeker zal bekoren. Het trio wordt aangevoerd door de charmante Lauren Mayberry en speelt toegankelijke eigentijdse synthpop die complexe […]

Rocktopus Festival vervolledigt affiche

Wie een beetje thuis is in de vaderlandse garagerockscene, kan niet om Rocktopus Festival heen. Het festival in Gistel stelt elke jaar een stevige line-up samen en dat is dit jaar niet anders.

Headliner is Iguana Death Cult, maar ook daaronder is heel wat lekkers te bespeuren. Zo komt King Dick langs, net als Korfbal, een […]

Vi.be tip #13: Ho Bear

Oh dear! Nieuwe maand, nieuwe vi.be-tip en dus stellen we deze maand Ho Bear voor, een interstedelijke collaboratie Gent-Kortijk die ons hart met slechts 3 nummers helemaal wist te veroveren.

Lastig te beschrijven wat de nummers van Ho Bear zo goed maakt. Zijn het de catchy gitaartjes uit Distance die geregeld plaats maken voor de goudeerlijke stem […]

8 nieuwe namen op Luminous Belge

Naar tweewekelijkse gewoonte hebben we onze eigenste ‘Luminous Belge’-playlist op Spotify geupdated en voorzien van de nieuwste en meest spannende Belgische releases.

Zo kwam deze week het langverwachte Night Funeral van Faces on TV uit en daaruit plukten we Suspicious, dat uitblinkt door diens geweldige groove.

De koningin van diezelfde groove is dan weer Sylvie Kreusch, […]

De Luminous Dash-tips van Dour 2018

Van woensdag 11 tot en met zondag 15 juli is er weer Dour. Een festival dat reeds jaren als synoniem staat voor dagen waarop je bandjes kan ontdekken. Uit het enorme aanbod dat je natuurlijk op de Dour-site kan vinden, pikten wij deze bands uit!

U-ROY FT. MAD PROFESSOR

U-Roy ft Mad Professor is één van de grote […]

20 JAAR KINKY STAR : eerst het artikel, dan het boek

De Kinky Star heeft ondertussen zijn twintig kaarsjes uitgeblazen. Twee decennia lang en meer dan 6000 (!) bands op een podia. Een van de steunpilaren van het Gentse muziekcentrum, Koen Caemaert, schreef er een boek over dat op 14 april In De Ruimte met de nodige feestelijkheden wordt voorgesteld. Luminous Dash houdt van […]

Make Good Things Happen – Razor Reel Crowdfunding campaign.

Tussen al het dagelijkse muzikale geweld door willen we er graag ook eens de aandacht vestigen op iets minder gewelddadig, maar daarom niet minder muzikaal. Het Brugse Razor Reel Flanders Film Festival, de enige echte Vlaamse stop voor liefhebbers van Horror, Science Fiction, Thrillers en Fantasy heeft jullie hulp nodig.

We horen je nu al denken wat heeft dat met […]

De Luminous Dash-tips voor Les Nuits Botanique.

Van 25 april tot 6 mei hang je maar beter in Brussel rond. De Botanique om precies te zijn, want naar goede jaarlijkse gewoonte zijn er Les Nuits Botanique: het uitgelezen moment om heel wat nieuwe bands te ontdekken. Uit het ruime aanbod pikten Luminous Dash-medewerkers elk hun tip.

ORCHESTRA BAOBAB

Onze warme lente- en zomerdagen werden […]

Vi.be #12: Vito

Ook deze maand werden we weer overspoeld door inzendingen voor onze maandelijkse vi.be tip, maar toen we op Vito stootten, was de keuze snel gemaakt. Vito is het muzikale ei van de 22-jarige Vito Dhaenens en maakt naar eigen zeggen ‘belgicana’.

Vrij accuraat, want wie debuutsingle Ever Since I Got This Town al heeft gehoord, […]