Indie-mathrock. Zo omschrijft de nieuwe band Ampersand zich op hun Vi.be-pagina. Onlangs brachten ze de nieuwe song Paper Town uit, met een toch wel opmerkelijke videoclip.
In het kader van “het is maar een mening, maar ze telt” vroegen wij aan onze redacteuren hun ongezouten mening voor de single van de week!

Ik ben niet overtuigd, het heeft wel een sterk refrein , zal live wel ok zijn, het bekt wel goed.  (Ann)

Zelden mijn Vlaamse Roots zo mooi verfilmd gezien in een 3 minuten durende clip.  De kleiputten van oudenaarde als ajuinplantage is ook een nieuwe.  En dan moeten we het nog eens hebben over de muziek ook.   Ik heb veel zin om dit lichtjes geniaal te noemen! (Mr. Blue Boogie)

Paper Town voelt western-achtig aan en blijft een dikke 4 minuten catchy. En al is dit geen wereldnummer, dat laatste moet je hen wel nageven. Een psychedelische outro doorbreekt de dreigende voorspelbaarheid, fijn! Leuke clip ook met een glansrol voor Jelle De Beule. Benieuwd naar meer! (Quinten)

Zeemzoet met af en toe een betoverende samenzang en een melodie die blijft hangen. Er is ook duidelijk goed aan gewerkt in de studio om het plaatje te laten klinken zoals het moet klinken en alleen al daarvoor verdienen ze om single van de week te zijn! (Filip)

Dit is een nummer dat je keer op keer opnieuw  laat afspelen, al komt dat niet enkel door de muziek zelf, maar ook door de videoclip. De combinatie van humor en berekend amateurisme sluit als een bus. (Z Lander)

Sterke popsong met toffe Ennio Morricione-invloeden! (Bart V)

Indierock met een knipoog naar mathrock of Ennio Morricone meets Arctic Monkeys in een moderne spaghettiwestern?  Paper Town levert een aanstekelijke melodie, opzwepende drums en dito gitaarrifs voorzien van indringende zang met bijpassende clip die het geheel afmaakt.  Soms nog wat chaotisch, maar al bij al een vrolijk nummer dat blijft hangen.  Benieuwd wat deze mannen nog meer in petto hebben…  (Sandra)

Knap nummer dat je door verschillende muziekstijlen te mengen constant op het verkeerde been zet. Aanrader ! (Erik)

Aangenaam verrast met Ampersand. Ik had de zanger ontmoet op dé muziekquiz van Oudenaarde. Hij vertelde me over zijn muzikale bezigheden. Ik vertelde hem over Luminous Dash. Hij heeft de weg gevonden…maar amai! Ze hadden misschien ook nog moeten meedoen met De Nieuwe Lichting! (Annick)

Een warme, uitbundige single, dromerig en toch strak. Een indie anthem in wording! (Gert)

Als een refrein uw ogen vochtig maakt, ben je goed bezig (Didier)

Erg aanstekelijk nummer met prettig gestoorde videoclip, very nice! (Bart VDB)

 

Facebook

Vi.be