SLEEP – The Sciences

SLEEP – The Sciences (Third Man Records)

Op 20 april verraste de stoner/doom cultband Sleep de hele wereld door geheel onaangekondigd na 15 jaar een nieuw album te droppen. Online communities ontploften en over de hele wereld gingen duizenden nekharen overeind staan.

Sleep, dat is die band die wereldfaam verworven heeft door na hun eerste successen […]

VÖÖDÖÖ – Dots

VÖÖDÖÖ – Dots (Indie Recording as)

De naam van deze band klinkt misschien nog niet bekend in de oren, maar daar komt binnenkort waarschijnlijk verandering in. Na hun eerste single Lay Me To Rest hebben ze nu een tweede uit: Dots. Voor wie VÖÖDÖÖ nog niet kent: ze komen uit Bergen en elk bandlid past […]

BEDSIDE MANNERS – In My Head

BEDSIDE MANNERS – In My Head (Eigen Beheer)

De vijfkoppige indierockband Bedside Manners brengt binnenkort haar eerste ep uit. Maar dat gebeurt niet zonder een eerste single The Light en een tweede In My Head uit te brengen. De uit de Merseyside-regio afkomstige band producete het volledige album zelf.

Hoewel het een jongensband is, gaat het liedje over liefde. […]

OUR COMMON SENSE – Mankind’s Worst To Know

OUR COMMON SENSE – Mankind’s Worst To Know (Eigen Beheer)

Als relatief jong collectief smijt Our Common Sense zich volop in de hardere kant van muziek.  Sinds 2014 maken ze hun post/stoner metal, met invloeden van Karma To Burn, Steak Number Eight, Prong, Truckfighters en Bring Me The Horizon.

In hun begindagen, stond Our Common Sense […]

INWOLVES Color In The Zoo

INWOLVES: Color In The Zoo (Consouling Sounds)

Inwolves is de band rond Karen Willems, een percussioniste uit het Meetjesland die in de meest uiteenlopende projecten speelde. Zo werkte ze samen met onder meer Mauro Pawlowski, Dirk Serries, Zita Swoon en Yuko.

Color In The Zoo is de opvolger van het eigenzinnige Involves. De plaat uit 2016 kon […]

SINK THE SHIP – Persevere

SINK THE SHIP – Persevere (Dgrmusic)                                                     

Persevere is de eerste cd van deze Amerikaanse rockers uit Cleveland. Wanneer we die opzetten, horen we meteen waar de heren voor staan: aanstekelijke deuntjes met een stevige ondertoon.

Is dit metal? Voor ons niet, dit is eerder muziek met een poppy rockgehalte. We horen er een mix in van Avril […]

PRINCESS NOKIA – A Girl Cried Red

PRINCESS NOKIA – A Girl Cried Red (Rough Trade)

De 90s zijn de nieuwe 80s geworden. De sterren van nu worden een jaartje ouder en blikken vol weemoed naar hun jeugdjaren terug toen het beter of anders was, de 90s dus. Niets op tegen, zo lang het maar geen revival voor No Doubt of nog […]

THE DAMNED Look Left

THE DAMNED Look Left (Pledge Music)

Ja mensen, The Damned bestaat nog steeds. De punk/gothic band heeft zelfs een nieuw album gemaakt. Na 10 jaar hebben ze inspiratie gevonden voor nieuwe nummers te schrijven. De lp Evil Spirits is er gekomen na een crowdfunding en daarbij hebben ze niemand minder dan Tony Visconti (bekend van […]

RABIA SORDA-The World Ends Today

RABIA SORDA levert een plaat om total loss te gaan

MILES KANE-Loaded

Miles Kanes kondigt nieuw werk aan !