G A U S S

G A U S S met spaties (!) is een nieuw Gents duo dat deze week de opmerkelijke single The River gelost heeft, de voorbode van de binnenkort te verschijnen debuutplaat. We waren zo onder de indruk dat een gesprek met de twee Gentenaren moest!

Jullie hebben er natuurlijk zelf voor gezorgd maar waarom de […]

BROOKE SHARKEY

Ruim een maand geleden maakten we voor het eerst kennis met het prachtige stemgeluid van Brooke Sharkey. De singer-songwriter mocht op 2 mei openen voor Thomas Dybdahl en maakte veel indruk op het publiek in De Roma. Jullie verslaggever trok naar London voor een gesprek met de jonge muzikante, met als aanknopingspunt haar jongste […]

THE SPECTORS

The Spectors zijn momenteel volop bezig aan de opnames voor hun tweede lp die je binnenkort mag verwachten. Als je ze deze zomer live wil zien, heb je maar één kans: zaterdag 24 juni op Rocktopus in Gistel. We hadden een gesprek met frontvrouw Marieke Hutsebaut. 

Dag Marieke, The Spectors is eigenlijk aan een tweede […]

BLANCMANGE

Als je de Nederlandse versie van Wikipedia leest, zou je zweren dat Blancmange er het bijltje bij heeft neergelegd. Niets is minder waar. Deze zomer brengen Neil Arthur en Stephen Luscombe een nieuwe plaat uit, en staan ze ook nog eens op het podium van W Festival. Tijd voor een welgemeende babbel.

Hallo, Blancmange was […]

MONT-DORE

Sommige bands moet je live zien om te geloven. De Brusselse Mont-Doré is daar zo één van. Tijdens hun drukke toer had Pierre tijd voor een uitgebreid praatje.

Eerst iets over de naam graag! Bijna iedere Google-link leidt me naar een ski-oord. Hoe kwamen jullie erop om deze naam te kiezen?
We waren op zoek naar […]

STRUGGLER

The Gap, zo heet de nieuwe cd van Struggler. Een slag in je gezicht met de allerluidste gitaren, of hoe postrock noiserock werd. Struggler staat op 24 juni samen met Ground Nero in de B52, en in de Kinky Star op 9 juli. We hadden een gesprek met de Limburgse legende. 

De band is ondertussen […]

SLOMOTE

Wretches zo heet de debuut-ep van Slomote. Geproducet door Nicolas Rombouts, en het gaat lekker met de band, zo staan ze vrijdag 2 juni in de Trix als support van Lydia Ainsworth. We hadden een praatje met gitarist Maarten. 

Laten we het maar eerst eens over die naam hebben, waar komt Slomote vandaan?
We zijn een drietal […]

KING KONG COMPANY

De Ierse pers noemt ze alvast één van de livesensaties van het moment. King Kong Company is de naam, en de muziek van dit zooitje ongeregeld valt het best te vergelijken met dat van The Prodigy, het is dan ook geen wonder dat Neil McLellan achter de knoppen zat. Dit weekend op Vestrock, maar […]

LENE LOVICH

Deze zomer staat de legendarische punkster (dat mogen we toch wel zeggen) Lene Lovich op het podium van W-Fest. We hadden een gesprekje met dit icoon. 

Dag Lene, ik denk wel dat ik mag zeggen dat jij een echte punkhouding hebt, je begon je carrière als straatartiest. Wat betekende punk voor jou en wanneer kreeg […]

ALPHA WHALE

Onlangs brachten de surfpoppers van Alpha Whale een split-ep uit met Young Rival uit Canada uit. Doe uw korte broek aan, gooi uw sokken weg en dans op de tonen van Alpha Whale…maar eerst het interview lezen natuurlijk!

Hoe lang zijn jullie al bezig met Alpha Whale en hoe kijken jullie terug op wat jullie […]