LINEA ASPERA – Malarone

Linea Aspera. Twee jaar actief, en zonder twijfel één van de meest onderschatte bands aller tijden, ook al weten we dat we een eindeloze waslijst kunnen samenstellen van bands die hebben mogen fluiten naar erkenning.

Opgericht in Londen door Zoè Zanias (Alison Lewis was haar alter ego) en Ryan Ambridge in 2011.

Het duo klonk allesbehalve […]

CURVE – Ten Little Girls

CURVE – Ten Little Girls (Anxious Records)

Wist je dat de Eurythmics iets met shoegaze te maken hebben? Een heel klein beetje toch. Nu helaas vergeten, of door het jonge publiek nooit heropgepikt, toch was Curve één van de bands die ervoor zorgde dat shoegaze in de jaren 90 haar definitieve vorm kreeg.

Het was Dave […]

MIRACLE LEGION – All For The Best

Wie gecoverd wordt door Thom York en in de jaren 80 vergeleken werd met R.E.M, maar voor de rest volstrekt onbekend is gebleven verdient wat ons betreft een plaatsje in de  Luminous Gold-lijst.

Miracle Legion is de band die deze twijfelachtige  eer te beurt valt met het prachtige All For The Best. Afkomstig van de […]

NACHT UND NEBEL – Alcatraz

Uiteraard kent u die Beats Of Love van Nacht Und Nebel, maar de band rond de betreurde Patrick Nebel was helemaal geen one-hit-wonder.

Uit hun in 1982 verschenen debuut Alcatraz dat geproducet werd door Roland Beelen pikten wij het titelnummer op: een traag meeslepend nummer waarop Patrick zijn muzikale goden bezong.

Alcatraz is op vinyl een […]

JAPAN – ADOLESCENT SEX

Sommigen zullen er ons voor willen doden, maar wij kozen het meest poppy nummer uit de Japan-catalogus. Later werd Japan natuurlijk bekend wegens zijn subtiele arrangementen, en iets later gewoon als de band waar het genie David Sylvian in zat.

Het geluid van deze Britse groep die in (!) 1974 werd opgericht had in 1978 zijn […]

LILLIAN – The It Gang

Het waren tijden waarin Girls GO Boom nog niet bestond, maar wel de bands die voor de inspiratie ervan zorgden.
De meeste groepen die je hoort vallen als men het over de Riot Grrrl-beweging heeft zijn kleppers als Sleater-Kinney of Bikini Kill. Terecht, maar vaak wordt vergeten dat er in de UK ook heel wat […]

THE ICICLE WORKS -Love is a Wonderful Colour

In het rijtje van vergeten  pareltjes  zou Love Is A Wonderful Colour  van The Icicle Works zeker niet misstaan. Genoemd naar een kort verhaal uit 1960 van science fiction auteur Frederik Pohl scoorden  The Icicle Works een bescheiden top 20 notering in de UK charts.

Love Is A Wonderful Colour is echter niet het enige […]

THE FALL – REFORMATION

We hadden het liever anders gezien, want met de dood van Mark E. Smith verdwijnt ook de spirit van de postpunk.
De man uit Manchester die vooral zichzelf was en nooit een blad voor zijn mond hield is niet meer.
Punk with attitude!
Het was moeilijk kiezen uit de immense discografie, wellicht de enige band ter wereld […]

THE CRANBERRIES -Pathetic Senses

Laten we het maar kort houden. Vandaag (23 januari) werd Dolores O’Riordan begraven. Een band die, laten we daar eerlijk in zijn, soms wel eens het noorden verloor, maar gezegend was met één van de mooiste stemmen ter wereld.

We willen niet tegendraads zijn, we houden ook van Linger of Zombie, maar weinig mensen hebben […]

PULP – My Legendary Girlfriend.

Met Common People en Disco 2000 was Pulp één van de belangrijkste bands uit het Britpopuniversum.
Jammer genoeg weten heel wat mensen niet dat reeds bezig ws van (!) 1978. Jarvis Cocker was vijftien toen hij met Pulp begon, en het beste materiaal van de groep is eigenlijk gemaakt tussen 1984 en 1991, voor de […]