Loading...

Schrijf je in voor De Nieuwe Lichting

We moeten er geen tekeningetje bij maken, wie De Nieuwe Lichting wint kan zeggen dat zijn broodje is gebakken.
Deze wedstrijd die in het leven is geroepen door Studio Brussel heeft laureaten opgeleverd die binnen de kortste keren het mooie weer maken.
Voor de afgelopen winnaar Tamino ging het ontzettend snel, maar er waren ook […]

Miss Tetanos brengt tweede album uit

Miss Tetanos, de progressieve electrorock band uit Charleroi, brengt op 23 augustus zijn tweede album uit met de illustere titel Don’t Drink So Much Than Nostradamus.
De plaat zal 5 nummers tellen, maar is alles bij mekaar toch goed voor zo’n dik halfuur muziek.

Voor het artwork werd er samengewerkt met kunstenaar Jérôme Considérant, die bekend […]

Nieuwe Fantastique Nights in februari 2018

Wie zei daar alweer dat new wave en gothic dood is in Vlaanderen? Deze morgen kondigden we de line-up van W-Fest 2018 aan, en nu is er een nieuwe editie van Fantastique Nights. Deze gaat deze keer door in Magasin 4, en wel op 24 februari.

Een line-up om u tegen te zeggen, al zeggen […]

Jonge beloftes en Compro Oro prijken op JazzContest Mechelen

Vrijdagavond 25 augustus 2017, tijdens de eerste dag van het Mechelse stadsfestival Maanrock, vindt de alweer vijfde finale van JazzContest Mechelen plaats. De feeërieke museumtuin van Hof van Busleyden is daartoe opnieuw het gedroomde decor. Uit de dertien kandidaten, haalden acht de laatste halve finale, de vier die overbleven dingen nu naar de geldprijs, […]

De Botanique kondigt 50 concerten aan!

De Botanique kondigt vandaag 50 nieuwe concerten aan voor dit najaar.  Na de zomer van festivals en vakantie is het terug de beurt aan de concertzalen en Botanique pakt uit met maar liefst 50 concerten !

Clap Your Hands Say Yeah – The Ruby Suns – Hein Cooper – Birthh – Siv Jakobsen – Trevor […]

Foo Fighters heeft hun publiek in Tokyo ‘gerickrolled’

Rickrollen is de term die gebruikt wordt om mensen beet te nemen die op YouTube iets zoeken. Ze krijgen dan een filmpje te zien dat na een tijd overgaat in de clip van Never Gonna Give You Up, een hit van Rick Astley. De Foo Fighters hebben dit letterlijk gedaan op het Summer Sonic […]

W_Fest onthult namen van 2018!

 

De organisatie van W-Festival mag met trots terugblikken op een uiterst geslaagde tweede editie dit weekend.
Samen met 140 hard werkende vrijwilligers zag bezielers Erik De Ridder een droom in vervulling gaan, en om meteen de stier bij de horens te vatten, maakte hij de (indrukwekkende) line-up van 2017 bekend.
Omdat drie dagen nog te weinig […]

Nieuwe single voor Jasper Erkens

Nog niet zo lang geleden hadden we een warm en hartelijk interview met Jasper Erkens. Tijdens dit interview sprak hij over zijn nieuw album, welk hij in oktober op de wereld zal loslaten.
Ondertussen krijgen we een lekker funky 2de singel in afwachting van meer.
Het nummer klinkt lekker zwoel en zomers. De melodie  blijft hangen […]

CONCERTTIP : THE MOLOCHS

Autumn Falls, dat betekent ieder jaar bandjes ontdekken. Mondjesmaat krijgen we een volledig zicht op wat ons de komende herfst te wachten staat, en een absolute aanrader is The Molochs die op zondag 22 oktober langskomen in De Zwerver.

Hun laatste plaat American Velvet Glory werd met recht en rede door de alternatieve pers de […]

Radiohead-drummer componeert soundtrack.

Na Familial en Weatherhouse kondigt Radiohead-drummer Philip Selway een nieuwe plaat aan. Deze keer gaat het om de soundtrack van de film Let Me Go van regisseuse Polly Steele dat gebaseerd is op het leven van schrijfster Helga Schneider die met het boek De Brandstapel van Berlijn internationale faam kreeg. De plaat verschijnt op […]